• „Dani taraških roda“ okupili brojne učesnike i goste manifestacije (Foto)

  Još jedno izdanje manifestacije „Dani taraških roda“ uspešno je realizovano a, premda je program u finalnoj verziji pretrpeo određene izmene, koncept je ostao isti.   Održane su kreativne i edukativne radionice, odigrane su predstave za decu i premijerno je prikazan film o Tarašu „Pod istim nebom“ reditelja Srđana Đuranovića. Tokom centralnog dana, 23. juna, nastupila […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Dani taraških roda“ okupili brojne učesnike i goste manifestacije (Foto)

  Još jedno izdanje manifestacije „Dani taraških roda“ uspešno je realizovano a, premda je program u finalnoj verziji pretrpeo određene izmene, koncept je ostao isti.

   

  Održane su kreativne i edukativne radionice, odigrane su predstave za decu i premijerno je prikazan film o Tarašu „Pod istim nebom“ reditelja Srđana Đuranovića. Tokom centralnog dana, 23. juna, nastupila su kulturno – umetnička društva iz Elemira i Kumana, a održan je i koncert rok benda „Kontrola zvuka“.

   

  Dani taraških roda

   

  U pesničkom višeboju učestvovalo je oko 50 đaka iz lokalne škole, kao i iz osnovnih škola iz Elemira i Melenaca, dok je 21 slikar obogatio likovnu koloniju koja od ove godine nosi naziv po svetski poznatoj vajarki rodom iz Taraša Ljubici Tapavički.

   

  Etno vašar primio je 25 izlagača, a vinski sokak predstavio je osam udruženja vinogradara iz okruženja.

   

  Dani taraških roda

   

  Tokom Svetskog dana roda, koji je bio organizovan na obali Tise, u nedelju, 24. juna, kreativnim radionicama je prisustvovalo tridesetoro dece. Tom prilikom je održano i kratko predavanje o rodama i značaju ovog dana za njih.

   

  Finalnim fudbalskim utakmicama zatvoren je program ovogodišnje manifestacije.

   

  – Verujemo da su svi gosti koji su prethodna tri dana posetili Taraš, selo roda, imali priliku da uživaju i da odavde ponesu lepe uspomene – kazala je Aleksandra Marovac Cucić iz Udruženja građana „Taraške rode“.

   

  Dani taraških roda

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Foto dana