• Ko je Vladan Đekić, novi golman Radničkog: Momak koji je odbranio penal Filu Fodenu

    Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da će u nastavku prvenstva u Srpskoj ligi „Vojvodina“ gol Fudbalskog kluba Radnički iz Zrenjanina braniti Vladan Đekić, 191 centimetar visoki golman koji je prošao mlađe selekcije Crvene zvezde iz Beograda i Intera iz Milana.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ko je Vladan Đekić, novi golman Radničkog: Momak koji je odbranio penal Filu Fodenu
    Foto: Privatna arhiva

     

    Vladan Đekić je rođen 10. avgusta 1999. a fudbal je zaigrao sa sedam godina. Zanimljiv podatak iz njegove biografije je da ga je majka, i to bez znanja oca, odvela na prvi trening u Školu fudbala Perspektiva iz Zemuna. Jedno vreme je proveo i u zemunskoj Altini.

     

    Paralelno sa fudbalom, trenirao je i karate i stigao do crnog pojasa. Ljubav prema lopti je, međutim, prevladala, naročito nakon što ga je Zvezdin lovac na talente Tomislav Milićević skautirao i odveo u naš najtrofejniji klub. Sa devet godina je prešao u Crvenu zvezdu i do januara 2016. se kalio u mlađim kategorijama kluba iz Ljutice Bogdana.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Novosađanin u Zrenjaninu: Supertalenat Proletera uzdanica srpskog rukometa

     

    Sa pionirima Zvezde je osvojio prvenstvo Srbije, a ostaće upamćeno i prvo mesto na Turniru prijateljstva 2015. u Bijeljini, gde je ova Zvezdina generacija, u konkurenciji najjačih kadetskih ekipa iz bivše Jugoslavije, bez izgubljenog boda, osvojila prvo mesto. Stigao je i poziv za reprezentativne selekcije. Debi na prvoj zvaničnoj utakmici reprezentacije Srbije u Beču protiv Austrije, osvojen međunarodni turnir „Sve zvezde“ u Moskvi, posebno su ostali u Vladanovom sećanju. Dobre partije na klupskom i reprezentativnom nivou zainteresovale su skaute iz više evropskih klubova.

     

    vladan đekić
    Foto: Privatna arhiva

     

    Za mladi tim Intera branio na 60 utakmica

     

    Stoga je Vladan iz Crvene zvezde otišao u Inter, milanski klub sa kojim je potpisao profesionalni ugovor i bio stalni član njegovog mladog tima – Primavere.

     

    – Bio sam priključen U19 timu, sa kojim sam trenirao, a igrao sam za kadetsku selekciju. Nedugo potom sam i zaigrao u Primeveri. Za mladi tim Intera sam branio na 60 utakmica. Jedne godine smo osvojili Primaveru, a naredne smo imali dosta takmičenja. Osvojili smo turnir Vijaređo, Superkup i Seriju A – priča za portal zrenjaninski.com Vladan Đekić.

     

    U UEFA Ligi šampiona za mlade ekipa Intera je prošla prvo kolo protiv Dinama iz Kijeva, a u nastavku je, između ostalih, imala i meč protiv Mančester Sitija, za koji su nastupali Fil Foden, Brahim Dijaz, Erik Garsija…

     

    – Bila je to vrhunska utakmica i završena je rezultatom 1:1. Izgubili smo na penale, iako sam odbranio četiri jedanaesterca, između ostalog i Filu Fodenu i Brahimu Dijazu. Naredne godine sam bio zamenik kapitena, što je bila i moja poslednja godina u omladinskom fudbalu – priseća se Vladan.

     

    vladan đekić
    Foto: Privatna arhiva

     

    Po povratku u Srbiju prešao u Voždovac

     

    Dva puta je odradio pripreme sa prvim timom Intera, da bi zatim u januaru 2020. prešao u Pizu. Onda je otišao na pozajmicu u Kasertanu, u Seriju C, gde je debitovao u seniorskom fudbalu, da bi kasnije usledio povratak u Pizu. Od januara do leta prošle godine bio je u Viterbezeu, a kao slobodan igrač se vratio u Srbiju i zadužio dres Voždovca.

     

    – Nažalost, u Voždovcu nisam dobio minutažu, a pošto želim da branim i da pokažem da li i koliko vredim, nakon jedne polusezone smo sporazumno raskinuli ugovor, i to na moj zahtev – ističe Vladan.

     

    I dolazimo do Radničkog. Otkud Vladan Đekić na stadionu kraj Skrobare?

     

    – Kontaktirao me je sportski direktor Radničkog Kosta Bjedov i predočio mi kako ljudi iz uprave gledaju na stvari, kakav im je plan sa Radničkim i gde me vide u celoj toj priči, Nije nam trebalo dugo da se dogovorimo, s obzirom na to da nisam želeo da još jednu polusezonu provedem na klupi. Bitno mi je da igram, pa sam već sutradan bio u Zrenjaninu. Odlično sam dočekan i od strane predsednika kluba Danijela Vukmirice, trenera Zorana Levnaića i trenera golmana Gorana Gavrilovića – objašnjava naš mladi sagovornik.

     

    vladan đekić
    Foto: Privatna arhiva

     

    Početak sa Radničkim kakav je samo poželeti mogao

     

    Kako kaže, nikada nije imao predrasude prema nižim ligama, jer smatra da gde god da igraš treba maksimalno da se potrudiš i da pokažeš svoj kvalitet.

     

    – Želim da iz ove priče izvučem sve najbolje što mogu. Smatram da nam u nastavku prvenstva neće biti lako, ali imamo zadatak da idemo utakmicu po utakmicu i sakupimo što više bodova. Video sam atmosferu na treningu, odlična je i smatram da zajedno možemo da napravimo neki rezultat, zbog čega smo se, uostalom, i svi okupili – zaključuje Vladan Đekić i izražava nadu da će im u tome pomoći i navijači na tribinama.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Vladan je juče odigrao i prvu zvaničnu utakmicu za Radnički i početak je bio kakav je samo poželeti mogao. Bez primljenog gola u regularnom delu meča i odbranjenim penalom u Kupu Vojvodine protiv Begeja iz Žitišta, dao je veliki doprinos svom timu da se plasira u naredno kolo.

     

    vladan đekić
    Foto: Privatna arhiva

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport