• Novosađanin u Zrenjaninu: Supertalenat Proletera uzdanica srpskog rukometa

    Najmlađi prvotimac u redovima Rukometnog kluba Proleter iz Zrenjanina je Novosađanin Dane Meseldžija, izdanak škole Vojvodine, koji će narednog meseca proslaviti punoletstvo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Novosađanin u Zrenjaninu: Supertalenat Proletera uzdanica srpskog rukometa
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Desno krilo Dane Meseldžija u avgustu prošle godine pridružio se zrenjaninskoj ekipi i u pitanju je momak na koga u klubu ozbiljno računaju u budućnosti.

     

    Rođen je 2006. u Novom Sadu, a ovim sportom bavi se od svoje osme godine. Prve rukometne korake napravio je u RK Rastimo, odakle je prešao u Vojvodinu. Pre dve godine se oprobao i u inostranstvu, u Pečuju, a po povratku u Srbiju zadužio je dres Dinama iz Pančeva. Od ove sezone je u Proleteru, gde je i debitovao za seniorsku ekipu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zlato u Alžiru: Džudistkinja Proletera Milica Cvijić donela radost klubu i naciji

     

    – Sa Dinamom nisam imao potpisan ugovor, a zapazili su me ljudi iz Proletera, pa su kontaktirali mog oca. S obzirom na to da mi se svideo način rada u Zrenjaninu, odlučio sam da dođem. I nisam se pokajao, odlično mi je ovde – kaže za portal zrenjaninski.com Dane Meseldžija, sa kojim smo razgovarali u prijatnom ambijentu kafea „Izlog“, koji se nalazi u Hotelu „Vojvodina“.

     

    dane meseldžija
    Foto: Privatna arhiva

     

    Prvi deo aktuelne sezone nije bio u znaku Proletera, pa su zrenjaninski rukometaši na zimsku pauzu otišli kao poslednji na tabeli.

     

    – Dosta igrača je došlo i otišlo u tom periodu i jednostavno nismo imali vremena da se uigramo. Bila je i pomalo loša atmosfera u ekipi, što je sve psihički uticalo na nas. Međutim, od kraja polusezone, kako su se promenile neke stvari i kako je došao novi trener, sve je krenulo uzbrdo. Stigli su i novi igrači koji su se brzo prilagodili i podigli atmosferu, što se vidi i na terenu – napominje Meseldžija i dodaje da mu se dopada način rada novog trenera Miljana Stanića koji, kako kaže, podjednaku pažnju obraća i na mlađe članove ekipe.

     

    U nastavku prvenstva, Proleter je trijumfovao u obe utakmice, protiv Jugovića (31:30) i Vranja (35:32).

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Mnogo smo bolji sada i lično mi se sviđa način igre koji praktikujemo na terenu. U obe utakmice smo igrali baš kao tim, išli smo na pobedu, i to se i videlo. U subotu dočekujemo Obilić i očekujem novi trijumf. Ojačali smo, verujem u pobedu – poručuje Dane Meseldžija, koji je nedavno sa juniorskom reprezentacijom Srbije bio u trenažnom centru, u okviru priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport