• Satelitski snimci otkrivaju ko se igra vatrom i pali useve po njivama!

  Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je kazao da više nije teško utvrditi ko pali useve po njivama u Srbiji. On je najavio da će vrlo brzo izaći sa rezultatima o tome gde ima najviše paljenja njiva, a gde su vinovnici disciplinovani.   – Imamo neverovatnu količinu paljenja na prostoru srednjeg Banata i Srema. To je pokazalo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Satelitski snimci otkrivaju ko se igra vatrom i pali useve po njivama!

  Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je kazao da više nije teško utvrditi ko pali useve po njivama u Srbiji. On je najavio da će vrlo brzo izaći sa rezultatima o tome gde ima najviše paljenja njiva, a gde su vinovnici disciplinovani.

   

  – Imamo neverovatnu količinu paljenja na prostoru srednjeg Banata i Srema. To je pokazalo istraživanje koje smo sproveli do 10. oktobra, a 1. novembra imaćemo novo – rekao je ministar Nedimović.

   

  On je podsetio da ugovor koji je Srbija potpisala sa Evropskom satelitskom agencijom omogućava da se tačno zna ko šta radi na kojoj njivi.

   

  – Više nije teško utvrditi ko pali njive po Srbiji. Donedavno jeste bilo, ali više nije. Mi imamo potpisan ugovor sa Evropskom satelitskom agencijom i svaka četiri dana Srbiju nadleće satelit. Znamo u svakom trenutku šta se dešava sa poljoprirvednim zemljištem, na svakoj parceli. Do pre dve godine nismo znali šta je državno zemljište, a šta nije, a sada znamo ne samo šta je državno, sad znamo i ko je uzurpirao. A svaka četiri dana znamo i ko šta radi i znamo ko pali – rekao je Branislav Nedimović.

   

  Pročitajte još: Goreo automobil na parkingu kod „Lidla“, novi sudar na magistrali! (Foto)

   

  On je najavio da će se ove godine, kada je nekontrolisano paljenje useva na njivama u pitanju, najpre „ići sa obaveštavanjem“.

   

  – Posle, kada izmenimo sistem, ići ćemo i sa sankcionisanjem. Ogromne štete se prave i po eko sistem. A da ne pričam o brojnim saobraćajnim nesrećama koje nastaju sa ovakvim pojavama – rekao je Nedimović.

   

  Poljoprivrednici godinama nekontrolisano pale strnjiku na svojim njivama, kako bi zemlju lakše pripremili za narednu godinu.

   

  I pored nesagledivih posledica koje zbog toga nastaju, a koje, u najnovijem slučaju, završavaju tragično po ljudski život, sa takvom praksom nisu prestali.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. „… i svaka četiri dana Srbiju nadleće satelit“, kaže g. ministar!
   OVO JE NEKI „SPOROLETEĆI“, KADA JE „SVAKA 4 DANA“ IZNAD SRBIJE, A, MOŽDA JE I NEKI, ŠTO BI NAŠI REKLI, „ISPOD DELINA“, KVALITET!?
   ČUDO NEKO, OD UGOVORA!!!
   POZDRAV IZ ELEMIRA!

  2. Svaki četvrti dan leti za državu,ostala tri odrađuje privatne poslove za vladajuću kliku.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin