• NEMA GLEDANJA KROZ PRSTE: ODZVONILO UZURPATORIMA NJIVA!

  ZRENJANIN – Opsežna akcija koju sprovodi Grad Zrenjanin, u borbi protiv nelegalnog korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, već je dala pozitivne rezultate!     Naime, na osnovu Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Odluke Grada Zrenjanina, od 19. juna ove godine, formirana je Komisija za zaplenu uzurpiranog zemljišta. Komisija je izašla na lice mesta, konstatovala […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NEMA GLEDANJA KROZ PRSTE: ODZVONILO UZURPATORIMA NJIVA!

  ZRENJANIN – Opsežna akcija koju sprovodi Grad Zrenjanin, u borbi protiv nelegalnog korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, već je dala pozitivne rezultate!

   

  njiva

   

  Naime, na osnovu Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Odluke Grada Zrenjanina, od 19. juna ove godine, formirana je Komisija za zaplenu uzurpiranog zemljišta. Komisija je izašla na lice mesta, konstatovala stanje na uzurpiranim parcelama i pristupila skidanju useva.

   

  Do današnjeg dana skinuti su usevi pšenice sa skoro 50 hektara uzurpiranih njiva, kao i uljane repice sa 4 hektara. Sva zaplenjena roba je smeštena kod ovlašćenih skladištara.

   

  njiva

   

  – Poenta je da Grad Zrenjanin, na osnovu Zakona o poljoprivrednom zemljištu, ima ovlašćenja da skine useve sa svih uzurpiranih parcela. Ako se uzurpator kojim slučajem javi, a radi se o nepoznatim osobama, može da plati trostruku vrednost prosečne cene izlicitiranog zemljišta, što je u proseku oko 600 evra po hektaru – objašnjava Stojan Kralj, šef Odseka za poljoprivredu u Gradskoj upravi Zrenjanina.

   

  Prema procenama nadležnih, pod pšenicom se nalazi između 130 i 140 hektara nelegalno iskorišćenih njiva, dok se pod jesenjim usevima nalazi čak 500 do 600 hektara, tako da komsija nastavlja da radi i narednih dana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda