• PRVA SEDNICA OKRUGA KOJOM JE PREDSEDAVALA NOVA NAČELNICA

  ZRENJANIN – Prva sednica Srednjobanatskog upravnog okruga, kojom je predsedavala nova okružna načelnica Snežana Vućurević, održana je danas, a na dnevnom redu bilo je više tačaka. – Prva tačka, naravno, bila je vezana za upoznavanje sa novom načelnicom. Usvojen je i izveštaj o radu Srednjobanatskog upravnog okruga za prošlu godinu, a važna informacija je bila o […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PRVA SEDNICA OKRUGA KOJOM JE PREDSEDAVALA NOVA NAČELNICA

  ZRENJANIN – Prva sednica Srednjobanatskog upravnog okruga, kojom je predsedavala nova okružna načelnica Snežana Vućurević, održana je danas, a na dnevnom redu bilo je više tačaka.

  Sednica Srednjobanatskog upravnog okruga

  – Prva tačka, naravno, bila je vezana za upoznavanje sa novom načelnicom. Usvojen je i izveštaj o radu Srednjobanatskog upravnog okruga za prošlu godinu, a važna informacija je bila o područjima zaraženim ptičjim gripom. Na kraju, bilo je reči o ozakonjenju nelegalno izgrađenih objekata na području okruga – kaže Vučurević, ističući da je na sastanku razgovarano i o saradnji okruga i lokalnih sampuprava u budućem periodu i prioritetima u radu.

  U vezi sa proglašenjem zaraženog područja ptičjim gripom, načelnica je istakla da pojave ove bolesti ima i u drugim okruzima, ali i u područjima u Evropi.

  – Veterinarske inspekcije su na terenu, sistem javljanja je uspostavljen, lokalne samouprave dobile su uputstva o merama koje trebaju da preduzmu a apelovano je da građani živinu drže zatvorenu, da ne bi imala kontakt sa zaraženim divljim pticama, i da zaraza ne bi prerasla u katastrofu – naglasila je Snežana Vučurević.

  Snežana Vučurević

  Ona je istakla i da će se intevizirati aktivnosti na popisu nelegalno izgrađenih objekata, gde lokalne samouprave imaju problem sa nedostatkom kadrova.

  – U poslednje dve nedelje intenzivirane su aktivnosti, mnogo je više popisanih objekata i sve ćemo učiniti da se procedura završi u zakonskom roku – obećala je nova načelnica.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika

  Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

  Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]