• NOVA SKUPŠTINA ZASEDA SUTRA

  Čedomir Janjić potvrdio da će sutra biti izabran i gradonačelnik

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Zrenjanin će sutra dobiti novu skupštinu, novo skupštinsko rukovodstvo a kako je za portal „Zrenjaninski“ danas potvrdio Čedomir Janjić dobiće i novog gradonačelnika.

  Eleonora Marjanović, dosadašnja predsednica Skupštine
  Eleonora Marjanović, dosadašnja predsednica Skupštine

  Predsednica Skupštine Eleonora Marjanović (SPS) zakazala je za utorak u 10 časova sednicu skupštine Grada u novom sazivu. Posle verifikacije mandata, novi odbornici bi trebalo da izaberu novo skupštinsko rukovodstvo, predsednika, zamenika i sekretara a u daljem toku sednice i gradonačelnika.

  Ko će činiti novu skupštinsku većinu, znaće se već sutra. Srpska napredna stranka ima dovoljno odbornika da sama formira vlast ali će joj se sigurno pridružiti i Savez vojvođanskih Mađara, sa svoja dva.

  Hoće li u novoj vlasti biti socijalisti? To niko nije ni potvrdio ni demantovao. Zanimljivo je da se na današnjoj sednici Gradskog veća pojavila i dosadašnja predsednica Skupštine Eleonora Marjanović, koja nije bila tako čest gost izvršnoj vlasti, a prisutni novinari nisu mogli da se sete da li je Marjanovićeva ikada prisustvovala sednicama  gradske vlade.

  Izvesno je da svi članovi dosadašnjeg Gradskog veća neće to biti u narednom sazivu. Hoće li se menjati sastav najužeg gradskog rukovodstva? Sačekajte, sutra će se sve znati, rekao je danas kratko gradonačelnik Janjić.

  Ono što se sigurno zna jeste da će u odborničke klupe neki poznati politički delatnici ali i neki sasvim novi. Još jednom da podsetimo ko čini sastav nove skupštine Grada Zrenjanina: Srpska napredna stranka ima 35 odbornika, SPS 9, LSV 7, Dosta je bilo 5, radikali 5, demokrate 4 a SVM 2.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika