• LIGA U ZRENJANINU TRAŽI DA PRORADI RADIO

  ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva lokalne vlasti u Zrenjaninu da što pre pokrenu aktivnosti koje će omogućiti nastavak rada zrenjaninskog radija.     Kao što je poznato, Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije donelo je uredbu o privatizaciji lokalnih medija, kojom je omogućen prenos akcija, medija koji nisu privatizovani, na lokalne samouprave.   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  LIGA U ZRENJANINU TRAŽI DA PRORADI RADIO

  ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva lokalne vlasti u Zrenjaninu da što pre pokrenu aktivnosti koje će omogućiti nastavak rada zrenjaninskog radija.

   

  Aleksandar Marton

   

  Kao što je poznato, Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije donelo je uredbu o privatizaciji lokalnih medija, kojom je omogućen prenos akcija, medija koji nisu privatizovani, na lokalne samouprave.

   

  Na taj način, opštinama i gradovima je dat rok od šest meseci u kom će biti moguće privatizovati lokalni medij.

  Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je bilo nedopustivo gašenje radio Zrenjanina, koji je 37 godina informisao građane Zrenjanina o aktuelnim događajima.

   

  Bitno je naglasiti i da prestanak rada ove radio stanice istovremeno znači i prestanak informisanja na jezicima nacionalnih zajednica u gradu, jer je poznato da je  ovaj gradski radio bio jedini elektronski medij koji je informisao građane na svim jezicima koji su u službenoj upotrebi u gradu.

  Interes građana Zrenjanina svima mora biti na prvom mestu, te se LSV nada jasnoj i brzoj reakciji organa lokalne samouprave.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika