• Formirana velika narodna koalicija „Ujedinjeni za opštinu Žitište“

    U Žitištu je potpisan koalicioni sporazum osam opozicionih stranaka i time je ujedno započeta predizborna kampanja te koalicije u ovoj srednjobanatskoj opštini, saznaje portal zrenjaninski.com.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Formirana velika narodna koalicija „Ujedinjeni za opštinu Žitište“
    Foto: Ujedinjeni za opštinu Žitište

     

    Potpisivanjem koalicionog sporazuma u prostorijama Demokratske stranke u Žitištu obelodanjena je velika narodna koalicija „Ujedinjeni za opštinu Žitište“.

     

    Politička svest opozicije u opštini Žitište je očigledno bila na visokom nivou, pošto članice koalicije dolaze sa različitih političkih strana i to im uopšte nije smetalo da se ujedine.

     

    Upravo suprotno, nisu ih interesovale nikakve političke ili međusobne razlike, jer građanke i građani opštine Žitište od opozicije očekuju elementarnu političku zrelost.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja“ podnela REM-u prijavu protiv televizije Santos

     

    Rezultat toga je ovakva velika koalicija koju čine Demokratska stranka, Nova Demokratska stranka Srbije, Narodni pokret Srbije, Pokret slobodnih građana, Srbija Centar, Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani, Pokret obnove Kraljevine Srbije i Novo lice Srbije.

     

    ujedinjeni za opštinu žitište

     

    Ljubinko Ljubo Petković je predsednik Demokratske stranke i prvi na listi velike narodne koalicije „Ujedinjeni za opštinu Žitište“. On za portal zrenjaninski.com kaže da je velika čast, ali još veća obaveza, biti prvi na listi jedne ovakve velike narodne koalicije u opštini Žitište.

     

    – Svih osam opštinskih odbora opozicionih stranaka i pokreta dalo je svoj nesebičan doprinos da do ovakvog zajedničkog sporazuma dođe. Naglašavam da su građanke i građani veoma pozitivno odreagovali kada smo počeli pregovore o velikoj narodnoj koaliciji i da je naš zadatak bio da svako napravi određene kompromise, jer nikoga ne zanimaju naše međusobne nesuglasice ili ideološke razlike, dok ovakva naprednjačka vlast uništava opštinu Žitište. Mi iz koalicije „Ujedinjeni za opštinu Žitište“ pozivamo sve koji nisu zadovoljni opštinskom vlašću, da nam pomognu tokom kampanje i da zajedno napravimo što je moguće bolji rezultat na izborima zakazanim za 2. jun – kazao je Ljubinko Petković.

     

    Više vesti o predstojećim lokalnim izborima možete da pročitate u našoj rubrici POLITIKA.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    ujedinjeni za opštinu žitište
    Foto: Ujedinjeni za opštinu Žitište

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika