• Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja“ podnela REM-u prijavu protiv televizije Santos

    Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ saopštila je danas da je Regulatornom telu za elektronske medije (REM) podnela prijavu protiv zrenjaninske televizije Santos.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja“ podnela REM-u prijavu protiv televizije Santos
    Foto: Zrenjanin protiv nasilja

     

    Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ je u saopštenju za javnost navela da je prijavu protiv televizije Santos podnela „zbog tendencioznog, netačnog i protivzakonitog informisanja“.

     

    „TV Santos poseduje dozvolu za emitovanje koja pripada svim građanima naše zemlje i već godinama netačno, tendenciozno i protivzakonito informiše javnost. Poslednji takav slučaj je od 26. aprila, kada je ova televizija, u prilogu o protestu članova koalicije „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“, održanom ispred kuće na adresi u Ulici Laze Kostića broj 17, potpuno netačno i lažno izvestila javnost“, navodi se u saopštenju.

     

    Kako ističu u ovoj koaliciji, dok su drugi mediji preneli da se radilo o okupljanju povodom četiri meseca od podnošenja krivične prijave zbog činjenice da je na ovoj adresi, za izbore 17. decembra prošle godine, bilo prijavljeno 16 fantomskih birača, TV Santos je u svojim vestima pustila snimak napravljen nekom drugom prilikom i izvestila da nije bilo okupljenih na adresi i da tvrdnje opozicije, sadržane u podnetoj krivičnoj prijavi, nisu tačne.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ujedinjena opozicija Zrenjanina: Na vrhu liste narodni poslanici Zoran Sandić i Sonja Pernat

     

    „Ovakvo informisanje TV Santos nije novost i predstavlja flagrantno kršenje Zakona o elektronskim medija, pa zahtevamo da Regulatorno telo za elektronske medije postupi po zakonu i pokrene prekršajni i krivični postupak protiv odgovornih u toj televiziji“, zaključuje se u saopštenju.

     

    Koaliciju „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin čine“ Demokratska stranka, Zajedno, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani, Narodni pokret Srbije – Miroslav Aleksić, Novo lice Srbije – Miloš Parandilović i Srbija Centar – Zdravko Ponoš.  

     

    Više vesti o predstojećim lokalnim izborima možete da pročitate u našoj rubrici POLITIKA.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika