• NAUČNI KUTAK: RAKETA OD KESICA ZA ČAJ

  Možda niste znali da će vrećica ovako reagovati

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  U narednom periodu, u rubrici pod nazivom „Naučni kutak“, portal zrenjaninski.com će, u saradnji sa nevladinom organizacijom „Zrenjanin – moj grad“, predstavljati zanimljive eksperimente koje možete uraditi u vašem domu uz minimalna ulaganja. Projekat je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj.

  caj-raketa

  Raketa od kesica za čaj

  Potrebno je:

  Kesica za čaj
  Makaze
  Upaljač
  Tanjir

  VAŽNO: Kako se u ovom eksperimentu koristi plamen molimo vas da ovaj eksperiment obavezno izvodite uz nadzor odraslih!

  Makazama odrežite vrh i donji deo kesice za čaj i ispraznite je, pa napravite prazni cilindar koji ćete postaviti na tanjir. Nakon što ste cilindar postavili da uspravno stoji na tanjiru zapalite vrh vrećice koja će se lagano podizati u vazduh kako je vatra bude obuhvatala. Vatra formira vreo vazduh unutar cilindra koji podiže vrećicu u vazduh.

  NAPOMENA: U ovom delu nalaze se eksperimenti koji se mogu izvesti bezbedno u kućnim uslovima. Ipak, ni Udruženje građana „Zrenjanin – moj grad“, ni portal zrenjaninski.com ne garantuju uspešnost eksperimenata, niti odgovaraju za eventualnu štetu i povrede.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Naučni kutak