• NAUČNI KUTAK: GUMENO JAJE

  Ovo je još jedan od zanimljivih eksperimenata

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  U narednom periodu, u rubrici pod nazivom „Naučni kutak“, portal zrenjaninski.com će, u saradnji sa nevladinom organizacijom „Zrenjanin – moj grad“, predstavljati zanimljive eksperimente koje možete uraditi u vašem domu uz minimalna ulaganja. Projekat je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj.

  gumeno-jaje

  Gumeno jaje

  Potrebno je:

  Teglica

  1 tvrdo kuvano jaje
  Sirće
  Prehrambena boja (opciono)

  Prvo stavite jaje u teglicu i ulijte sirće tako da prekrije jaje i ostavite da stoji najmanje 48 sati. Narednog dana ljuska sa jajeta bi trebalo da počne da otpada, pažljivo isperite ostatke ljuske sa jajeta i vratite ga u sirće. Nakon 48 sati jaje će postati providno i gumenasto. Ako želite da gumeno jaje bude neke druge boje možete u sirće dodati prehrambenu boju.

  NAPOMENA: U ovom delu nalaze se eksperimenti koji se mogu izvesti bezbedno u kućnim uslovima. Ipak, ni Udruženje građana „Zrenjanin – moj grad“, ni portal zrenjaninski.com ne garantuju uspešnost eksperimenata, niti odgovaraju za eventualnu štetu i povrede.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Naučni kutak