• Ove slike iz zbirke Savremene galerije publika može da pogleda po prvi put

  Izložba „Veliki formati“, koja predstavlja izbor iz zbirke Savremene galerije Zrenjanin, otvorena je sinoć u ovoj ustanovi kulture i trajaće sve do 31. avgusta.   Publika u Zrenjaninu ima priliku da na izložbi pogleda dela umetnika Zorana Pavlovića, Vere Zarić, Slobodana Santrača, Jovana I. Rakidžića, Danice Baste Rakidžić, Olivere Marić, Slobodanke Stupar, Milene Jeftić Ničeve […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ove slike iz zbirke Savremene galerije publika može da pogleda po prvi put

  Izložba „Veliki formati“, koja predstavlja izbor iz zbirke Savremene galerije Zrenjanin, otvorena je sinoć u ovoj ustanovi kulture i trajaće sve do 31. avgusta.

   

  Publika u Zrenjaninu ima priliku da na izložbi pogleda dela umetnika Zorana Pavlovića, Vere Zarić, Slobodana Santrača, Jovana I. Rakidžića, Danice Baste Rakidžić, Olivere Marić, Slobodanke Stupar, Milene Jeftić Ničeve Kostić i drugih.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Muška vokalna grupa „Panonika“ apsolutni pobednik festivala u Valjevu

   

  – U pitanju je izložba koja predstavlja izbor velikih formata iz zbirke Savremene galerije Zrenjanin. Slike su uglavnom nastale tokom osamdesetih godina 20. veka, kada je za umetnost karakterističan povratak slici nakon ikonoklastičkih sedamdesetih. Tada se umetnici vraćaju klasičnom slikarstvu i bave se temama po sopstvenom izboru. Oni, takođe, lutaju po istoriji umetnosti i u njoj nalaze motive i inspiraciju – izjavila je autorka i kustoskinja izložbe „Veliki formati“ Sunčica Lambić-Fenjčev.

   

   

  U tom periodu, dodala je ona, akcenat se u velikoj meri stavlja na boju, a teme se bave tadašnjim aktuelnim događajima u društvu.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Želeli smo da javnosti predstavimo neke slike koje nisu često izlagane. Zapravo, osim jedne slike, koja je prikazana na ranijim izložbama, ostale predstavljamo po prvi put nakon ulaska u našu zbirku. Većina slika na ovoj izložbi je dospela u zbirku Savremene galerije putem otkupa sa samostalnih i kolektivnih izložbi, a ređe tokom boravka umetnika u Umetničkoj koloniji Ečka – istakla je Sunčica Lambić-Fenjčev.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura