• Objavljeno kakvog su kvaliteta površinske vode na kupalištima

  Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, površinske vode na zrenjaninskim kupalištima – na Peskari i izletištu Tisa kod Aradca, dobrog su kvaliteta i mogu se koristiti za kupanje i rekreaciju.   U avgustu su obavljena četiri uzorkovanja na isto toliko mernih mesta. Uzorci se uzimaju iz Tise, na samoj talpi i uzvodno od talpe, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Objavljeno kakvog su kvaliteta površinske vode na kupalištima

  Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, površinske vode na zrenjaninskim kupalištima – na Peskari i izletištu Tisa kod Aradca, dobrog su kvaliteta i mogu se koristiti za kupanje i rekreaciju.

   

  U avgustu su obavljena četiri uzorkovanja na isto toliko mernih mesta. Uzorci se uzimaju iz Tise, na samoj talpi i uzvodno od talpe, a na Peskari na levoj i desnoj strani.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Nezaobilazni komad odeće: Šta sve krije jedna obična majica

   

  Analize za dva merenja su u toku, a analize uzoraka iz prve nedelje avgusta pokazuju da voda odgovara dobrom ekološkom statusu.

   

  Slična situacija je bila i u julu. Od svih merenja, tek nekoliko uzoraka iz Tise i sa leve strane Peskare odgovaralo je umerenom ekološkom statusu. No, površinske vode i takve klase dozvoljene su za kupanje i rekreaciju.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Pregledom koji rade nadležne službe Zavoda za javno zdravlje nisu obuhvaćene analize na alge, cijanobakterije i biološke parametre.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad