• Za čistije i zelenije škole u Vojvodini: Nagrađeno pet školskih ustanova iz okruga

  Među 54 najbolje vaspitno-obrazovne ustanove u pokrajini, koje su nagrađene u okviru programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, nalazi se i pet osnovnih škola iz Zrenjanina i drugih mesta u srednjem Banatu.   U pitanju je projekat koji je pokrenut s ciljem da se u vrtićima, školama i lokalnim zajednicama širom Vojvodine podigne […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za čistije i zelenije škole u Vojvodini: Nagrađeno pet školskih ustanova iz okruga

  Među 54 najbolje vaspitno-obrazovne ustanove u pokrajini, koje su nagrađene u okviru programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, nalazi se i pet osnovnih škola iz Zrenjanina i drugih mesta u srednjem Banatu.

   

  U pitanju je projekat koji je pokrenut s ciljem da se u vrtićima, školama i lokalnim zajednicama širom Vojvodine podigne svest i lična odgovornost za brigu o životnoj sredini. Za taj program, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine ove godine izdvojio je tri miliona dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Škole iz našeg regiona dobile sredstva za investiciono održavanje objekata

   

  – Projekat je ušao u 14. ciklus i broj učesnika iz godine u godinu raste. Kada je reč o finansiranju, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine ove godine je izdvojio tri miliona dinara za nagrađivanje učenika, odnosno predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola sa teritorije AP Vojvodine – rekla je koordinatorka programa i podsekretarka resornog sekretarijata Brankica Tabak.

   

  za čistije i zelenije škole u vojvodini
  Foto: Pokrajinska vlada

   

  U školskoj 2022/2023. godini nagrađene su ukupno 54 vaspitno-obrazovne ustanove, sa teritorije 26 gradova i opština.

   

  Među nagrađenima su i osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Zrenjanina, „Dr Boško Vrebalov“ iz Melenaca, „1. oktobar“ iz Botoša, „Nikola Tesla“ iz Banatskog Krađorđeva i „Vuk Karadžić“ iz Konaka.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Podsekretarka Brankica Tabak je, sa svojim saradnicama, članicama tima „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, u okviru aktivnosti ranije posetila OŠ „Nikola Tesla“ u Banatskom Karađorđevu, koja godinama unazad uspešno učestvuje u programu. Tom prilikom su predstavljena aktuelna dešavanja u ustanovi. Učenici petog razreda su, zajedno sa svojom nastavnicom, pripremili edukativne prezentacije na temu zaštite šuma i voda.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Debata o značaju prava na udruživanje

  Građanski preokret, u saradnji s Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Evropske unije, u subotu, 25. maja, organizuje u Zrenjaninu debatu o značaju prava na […]