• Kompanija „Rubikon Shipping“ planira da gradi pristanište na Begeju

  Na ranom javnom uvidu, koji traje do 10. februara, nalazi se elaborat za izradu Plana detaljne regulacije pristaništa za sopstvene potrebe u Perlezu. Izradu plana naručio je i platiće vlasnik brodogradilišta u Perlezu, kompanija „Rubikon Shipping“ iz Beograda.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kompanija „Rubikon Shipping“ planira da gradi pristanište na Begeju
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Planirano pristanište bilo bi smešteno na levoj obali reke Begej, između brodogradilišta i brodske prevodnice. Na jednom delu već se nalaze objekti koje je, u prethodnom periodu, izgradilo Brodogradilište „Begej“.

   

  U pitanju su skladišna hala, portirnica, dva pomoćna objekta nepoznate namene, konstrukcija kolske vage sa betonskim navozima, jedan objekat kontejnerskog tipa za vagara, dva vertikalna pristana, četiri bitve za vez brodova, usipni koš za žitarice sa navozom za kamione, armiranobetonski temelj i noseća čelična konstrukcija stuba elevatora (sa gravitacionim cevovodom) za utovar žitarica u plovila, trafostanica i pristupni put.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Banja „Rusanda“ na pretposlednjem mestu u Srbiji po broju dolazaka turista

   

  Prema važećoj planskoj dokumentaciji, područje obuhvaćeno Planom detaljne regulacije većim delom je namenjeno za formiranje lučkog područja. Zapadni deo obuhvata područje posebne namene Specijalnog rezervata prirode „Carska bara“, i to površine sa režimom zaštite trećeg stepena.

   

  U trećem stepenu zaštite mogu se obavaljati upravljačke intervencije u cilju restauracije, revitalizacije i ukupnog unapređenja zaštićenog područja, uređenje objekata kulturno-istorijskog nasleđa i tradicionalnog graditeljstva, očuvanje tradicionalnih delatnosti lokalnog stanovništva, selektivno i ograničeno korišćenje prirodnih resursa i prostora uz potrebnu infrastrukturnu i drugu izgradnju.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Predmetno zemljište na kome je planirano pristanište za sopstvene potrebe definiše se kao građevinsko zemljište za potrebe pretovara robe odnosno rasutih tereta.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat