• Banja „Rusanda“ na pretposlednjem mestu u Srbiji po broju dolazaka turista

  Banja „Rusanda“ u Melencima u decembru prošle godine upisala je svega 40 dolazaka turista, pokazuju zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku o turističkom prometu u Srbiji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Banja „Rusanda“ na pretposlednjem mestu u Srbiji po broju dolazaka turista
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Banja „Rusanda“ je ostvarila izuzetno loše rezultate i na godišnjem nivou. Ova melenačka banja je tokom 2023. ubeležila tek 1.597 dolazaka turista, od toga 1.460 domaćih i 137 stranih.

   

  Time se Banja „Rusanda“ našla na pretposlednjem mestu po broju ostvarenih dolazaka turista. Lošije rezultate ima samo Gamzigradska banja koja je u prošloj godini zabeležila 175 dolazaka turista.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Na teritoriji srednjeg Banata više nema ptičjeg gripa

   

  Najpopularnije u Srbiji su Vrnjačka banja, sa ostvarenih 194.140 dolazaka turista tokom prošle godine, i Sokobanja sa 148.907. Među popularnijima je i Banja Vrdnik, sa 89.873 dolaska turista na godišnjem nivou.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Banja „Rusanda“ beleži loše rezultate i kada je reč o broju noćenja turista. Prošle godine je ovde bilo 15.182 noćenja. Slabije rezultate imale su samo Gamzigradska banja (500) i Novopazarska banja (7.714), pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat