• Zrenjanin domaćin centralne manifestacije „Dan bazičnog fudbala u Vojvodini“

    Manifestacija „Dan bazičnog fudbala u Vojvodini“ biće održana u četvrtak, 28. septembra, s početkom u 10 časova, u sali Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu, najavio je Fudbalski savez Vojvodine.   Višegodišnje održavanje UEFA dana bazičnog fudbala preraslo je u tradicionalni događaj koji se obeležava poslednje nedelje septembra, u sklopu Evropske nedelje sporta.   PROČITAJTE […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjanin domaćin centralne manifestacije „Dan bazičnog fudbala u Vojvodini“

    Manifestacija „Dan bazičnog fudbala u Vojvodini“ biće održana u četvrtak, 28. septembra, s početkom u 10 časova, u sali Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu, najavio je Fudbalski savez Vojvodine.

     

    Višegodišnje održavanje UEFA dana bazičnog fudbala preraslo je u tradicionalni događaj koji se obeležava poslednje nedelje septembra, u sklopu Evropske nedelje sporta.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Milovan Savanović osvojio treće mesto na svetskom sambo kupu „Novi Sad 2023“

     

    Svoj doprinos programu na teritoriji pokrajine daje i Fudbalski savez Vojvodine. Domaćin ovogodišnje centralne manifestacije je Zrenjanin.

     

    „Planirano je aktivno učešće više od sto devojčica i dečaka osnovnoškolskog uzrasta, udruženih oko ideje i veštine fudbala. Slaviće se jednakost, ravnopravnost, sposobnost i volja dece različitog uzrasta i pola. Na taj način fudbal će još jednom staviti do znanja svima da različitosti na terenu ne postoje, da je mera uspeha radost i da je malo potrebno da bismo svi zajedno napredovali. To su i osnovne ideje programa bazičnog fudbala“, navode u Fudbalskom savezu Vojvodine.

     

    Bazični fudbal podrazumeva sve vidove fudbalskog sporta bez obzira na nivo sposobnosti, pol, starost, oblik i dimenzije igrališta i vrstu fudbalske igre.

     

    Stoga je cilj okupljanja ukazivanje na značaj bazičnog fudbala za najmlađe, za njihovo zdravlje, obrazovanje i opšte blagostanje. Igranje fudbala ih održava aktivnim i uči ih ključnim životnim veštinama, kao što su timski rad i poštovanje.

     

    – Bazični fudbal je žila kucavica fudbala. Bez bazičnog ne bi bilo elitnog fudbala – jasan je predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

     

    Planirano da učesnici prođu kroz osam poligona

     

    Učesnici ovogodišnje manifestacije biće zrenjaninske osnovne škole i klubovi „Žarko Zrenjanin“, „Servo Mihalj“, „Vuk Karadžić“, „Petar Petrović Njegoš“, „Dositej Obradović“, „Đura Jakšić“, Škola za osnovno obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „9. maj“ i ŽFK Proleter.

     

    Fudbalski savez Vojvodine je za svaku od navedenih škola obezbedio rekvizite za trening, kao što su majice, lopte, markeri, čunjevi, merdevine i kapije. Oni će im koristiti u daljem bavljenju sportom.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Planirano je da deca uz trenere mlađih kategorija, koji će ih strpljivo, vešto i stručno voditi, prođu kroz osam poligona postavljenih u školskoj sali. Na kraju će odigrati utakmice bez takmičarskog značaja.

     

    Fudbaler Ognjen Babić: Talentovani Zrenjaninac u omladinskom pogonu Vojvodine

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport