• Fudbaler Ognjen Babić: Talentovani Zrenjaninac u omladinskom pogonu Vojvodine

    Izdanak Proleterove i Sportove škole fudbala, osamnaestogodišnji Ognjen Babić iz Zrenjanina, ovog leta pridružio se omladinskom pogonu Fudbalskog kluba Vojvodina iz Novog Sada.   Talentovani momak, rođen 10. maja 2005. godine, koji igra na poziciji špica, kaže da se vrlo brzo uklopio u novu sredinu i da je za kratko vreme uspeo da nauči puno […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Fudbaler Ognjen Babić: Talentovani Zrenjaninac u omladinskom pogonu Vojvodine

    Izdanak Proleterove i Sportove škole fudbala, osamnaestogodišnji Ognjen Babić iz Zrenjanina, ovog leta pridružio se omladinskom pogonu Fudbalskog kluba Vojvodina iz Novog Sada.

     

    Talentovani momak, rođen 10. maja 2005. godine, koji igra na poziciji špica, kaže da se vrlo brzo uklopio u novu sredinu i da je za kratko vreme uspeo da nauči puno toga novog.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Bliži se 7. Gomex Zrenjaninski polumaraton: Najavljen i specijalni gost!

     

    – Trener mi je moj sugrađanin, Zrenjaninac Marko Jović, sa kojim od početka imam odličan odnos. Verujem u njegovu viziju i način igranja fudbala kojem nas uči – kaže za portal zrenjaninski.com Ognjen Babić, sa kojim smo razgovarali u prijatnom ambijentu kafea „Izlog“, smeštenom u Hotelu „Vojvodina“.

     

    Ognjen je fudbal počeo da trenira sa sedam godina, u Fudbalskom klubu Proleter, kod trenera Predraga Jovanova. Nakon toga je prešao kod trenera Danila Bjelice u FK Sporto.

     

    – Njemu sam najzahvalniji zbog onoga što sam danas. Napravio je od mene pre svega dobrog čoveka a zatim i igrača – naglašava naš sagovornik.

     

    Otkrio nam je i jednu zanimljivost o tome kako se našao na poziciji špica.

     

    – Počeo sam kao štoper, ali sam davao mnogo autogolova, pa je postalo jasno da treba da idem napred. Tako sam postao špic. Na toj poziciji sam već šest – sedam godina i ide mi dobro – ističe Babić kroz osmeh.

     

    ognjen babić
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Puno naučio za kratko vreme

     

    Iz Sporta je ovog leta prešao u Vošu i zaigrao u Omladinskoj ligi Vojvodine. Omladinci Vojvodine trenutno se nalaze na drugoj poziciji na tabeli, sa bodom manje od prvoplasiranog TSC-a, ali i utakmicom manje.

     

    – U šestom kolu, pre tri nedelje, imali smo derbi protiv TSC-a i odigrali smo nerešeno 2:2. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa najvećim rivalima. U dosadašnjem delu prvenstva smo, inače, šest puta trijumfovali, jedanput smo odigrali nerešeno i nismo pretrpeli nijedan poraz. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu – napominje Babić.

     

    Mladi fudbaler se, zbog obaveza, preselio u Novi Sad, gde svakodnevno trenira, ali je ostao u kontaktu sa prijateljima iz rodnog grada. Jedan od najboljih drugara mu je Bogdan Mirčetić, koji je ovog leta potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom na tri godine.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Moglo bi se reći da smo ceo život zajedno. Igrali smo u tandemu u Sportu, on je bio polušpic, a ja špic, i ostvarili smo posebnu vezu. Jako mi je drago zbog njegovog uspeha. Takođe, nadam se utakmici između Vojvodine i Partizana u kojoj bismo se ovog puta na terenu našli na suprotnim stranama – osmehujući se kaže Ognjen Babić kome je želja, kako ističe, da konstatno napreduje i da što pre zaigra za prvi tim Vojvodine.

     

    ognjen babić
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport