• Rvač Proletera Uroš Lečić prvak Vojvodine i uspešan student Medicinskog fakulteta

    Takmičar Rvačkog kluba Proleter iz Zrenjanina Uroš Lečić nedavno je osvojio titulu juniorskog prvaka Vojvodine i time još jednom pokazao da je jedan od najtalentovaijih mladih zrenjaninskih rvača.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Rvač Proletera Uroš Lečić prvak Vojvodine i uspešan student Medicinskog fakulteta
    Foto: Srđan Marić

     

    Uroš Lečić je rođen 29. aprila 2004. u Zrenjaninu i rvanjem se bavi od prvog razreda osnovne škole.

     

    – Još dok sam imao četiri – pet godina, tata me je vodio da gledam nastupe mog sadašnjeg trenera Đorđa Miolskog, pošto su njih dvojica kolege i drugari. Imao sam tada priliku da gledam i kako izgledaju zagrevanja rvača, u kojima ima dosta gimnastike, kao i takmičenja, zahvate, bacanja… Sve to mi se odmah dopalo – priča za portal zrenjaninski.com Uroš Lečić, koji nastupa u kategoriji 82kg.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dejan Živković i David Magda predstavljaju Srbiju na MMA evropskom prvenstvu

     

    Od tada, Uroš je samo napredovao i do sada je ostvario niz zapaženih rezultata. Dva puta je uzeo bronzu na seniorskom državnom prvenstvu, bio je drugi na Kupu Srbije za seniore, ponosni je vlasnik medalja i sa državnog juniorskog prvenstva… Još mu fali zlato sa prvenstva Srbije, a nada se da će mu ove godine i ono zasijati oko vrata.

     

    – Očekuju me juniorsko i seniorsko državno prvenstvo i nadam se da ću ove godine postati prvak države – dodaje mladi zrenjaninski rvač.

     

    uroš lečić
    Foto: Srđan Marić

     

    On naglašava da je prošla godina bila poprilično naporna. Pretrpeo je povredu i operisao koleno, pa je odsustvovao sa dva državna prvenstva i sa nekoliko kupova. Dodaje da se, ipak, svi ovi problemi lakše prebrode uz drugare iz kluba i trenere.

     

    – U klubu je atmosfera zaista fenomenalna. Mi smo bukvalno jedna porodica, Proleter mi je druga kuća, a trener drugi otac. Uslovi za treniranje su najbolji u Srbiji, imamo sve što je potrebno i za treniranje i za opuštanje. Naše je samo da dajemo sve od sebe – ističe naš sagovornik.

     

    Osim što je sjajan sportista, Uroš Lečić je i marljiv student. Prošle godine je završio Zrenjaninsku gimnaziju i upisao Medicinski fakultet u Novom Sadu. Svakodnevno putuje na predavanja, ali mu to ne predstavlja problem.

     

    uroš lečić
    Foto: Rvački klub Proleter

     

    – Za sada je izvodljivo, nadam se da će tako i ostati. Ponekad bude malo naporno trenirati posle celog dana provedenog na fakultetu, ali uspevam sve da izguram. Dao sam januarski ispitni rok, položio sam sva četiri ispita, i to visokim ocenama. U junu me čeka predmet Anatomija i verujem da ću ga položiti. Veliki je ispit, treba dosta vremena za učenje, ali verujem u sebe – kaže Uroš.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Pitali smo ga i zašto se baš odlučio za Medicinski fakultet.

     

    – U drugom razredu srednje škole doživeo sam povredu, slomio sam rame na treningu sa reprezentacijom. To je bilo prvi put u životu da imam ozbiljniju povredu i tada sam video kako zaista izgleda rad u jednoj zdravstvenoj ustanovi. Svideo mi se humani posao lekara koji pomažu ljudima, i to me je i najviše privuklo da studiram medicinu. Sviđa mi se i što je težak fakultet, predstavlja neku vrstu izazova, a u životu sam uvek voleo izazove. Sve stvari koje su teže, meni su privlačnije – zaključuje Uroš Lečić.  

     

    uroš lečić
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport