• UGOVORI GRADA ZRENJANINA SA POLJOPRIVREDNICIMA

  ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas ugovore sa 35 zrenjaninskih poljoprivrednika o bušenju atarskih bunara. Ovo je jedan od vidova podrške koju Grad Zrenjanin pruža poljoprivrednicima, naglasio je Janjić prilikom potpisivanja ugovora u Multimedijalnoj sali Gradske kuće. -Ovo je još jedna akcija koja je inicirana u saradnji sa našim poljoprivrednicima. U nju […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  UGOVORI GRADA ZRENJANINA SA POLJOPRIVREDNICIMA

  ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas ugovore sa 35 zrenjaninskih poljoprivrednika o bušenju atarskih bunara. Ovo je jedan od vidova podrške koju Grad Zrenjanin pruža poljoprivrednicima, naglasio je Janjić prilikom potpisivanja ugovora u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

  Potpisivanje ugovora
  Potpisivanje ugovora

  -Ovo je još jedna akcija koja je inicirana u saradnji sa našim poljoprivrednicima. U nju su uključeni i ratari i povrtari i vinogradari i voćari. Akcija je dobro prihvaćena a interesovanje je bilo veliko. Bunari su urađeni a sada se ugovorno obavezujemo za njihovu eksploataciju i korišćenje već u narednih godinu dana, postavljanjem aparature – istakao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Janjić, naglašavajući da od poljoprivrednika očekuje još ideja za poboljšanje proizvodnje, u domenu gde može da pomogne lokalna samouprava.

  Poljoprivrednici na potpisivanju ugovora
  Poljoprivrednici na potpisivanju ugovora

  -Grad je raspisao javni konkurs za bušenje bunara na gradskoj teritoriji, a odazvalo se preko 60 poljoprivrednih proizvođača. Do sada je izbušeno 35 bunara a u dogledno vreme izbušićemo još sedam, čime će biti utrošeno planiranih 41 milion dinara, koliko je i predviđeno javnim pozivom. Ovi bunari su kapaciteta koji omogućava navodnjavanje parcela površine od osam do 10 hektara, što će omogućiti navodnjavanje do 400 hektara u zbiru svih četrdesetak bunara – kaže Stojan Kralj, koji je u Gradskoj upravi zadužen za poljoprivredu.

  Jedna od potpisnica ugovora je i vlasnica poljoprivrednog gazdinstva Tanja Prohaska iz Orlovata.

  -Parcelu od tri hektara na kojoj je izbušen bunar, imamo uz put Orlovat-Zrenjanin. Bunar smo dobili ra intenzivno ratarstvo, jer imamo i farmu krava a skidanje dva useva pospešilo bi nam prinose – napominje Prohaska

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda