• Taraški vinogradari se i ove godine tradicionalno okupili na Svetog Trifuna

  Članovi Udruženja vinogradara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi“ iz Taraša i ove godine su se tradicionalno okupili na Svetog Trifuna, kako bi simbolično zahvalili svecu za berićetnu prošlu godinu, za dobro grožđe i dobro vino, i zamolili ga da dobra bude i ova godina.   Simbolično, sveštenik je posle osvećenja vinograda, orezao prvi čokot. Ovogodišnji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Taraški vinogradari se i ove godine tradicionalno okupili na Svetog Trifuna

  Članovi Udruženja vinogradara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi“ iz Taraša i ove godine su se tradicionalno okupili na Svetog Trifuna, kako bi simbolično zahvalili svecu za berićetnu prošlu godinu, za dobro grožđe i dobro vino, i zamolili ga da dobra bude i ova godina.

   

  Simbolično, sveštenik je posle osvećenja vinograda, orezao prvi čokot. Ovogodišnji kum je bio Milorad Kotlagin, pa su se članovi udruženja okupili u njegovom vinogradu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Poljoprivrednici iz Zrenjanina i okoline danas organizovali protest

   

  – Sveti Trifun je za vinogradare i vinare najvažniji svetac i zaštitnik. U njegovu slavu se okupimo, porazgovaramo, zahvalimo se za dobru godinu za nama i poželimo dobru i ovu godinu, te pojedemo i popijemo – kaže za portal zrenjaninski.com Saša Tolmač, predsednik udruženja „Taraški vinogradi“.

   

  taraški vinogradi

   

  Ako je suditi po zimi koja, istina, još nije rekla poslednju reč, ova godina bi za vinogradare mogla biti dobra, baš kao i prošla.

   

  – Nije bilo puno bolesti u vinogradima. Zima je do sada bila blaga, ali sa dosta vlage, pa je loza u odličnoj kondiciji. Ako tako bude do kraja kalendarske zime, možemo se nadati dobroj godini – ističe Tolmač.

   

  A da su prošle godine uradili dobar posao, govori priznanje koje su za svoje vino Tarašani dobili na pokrajinskoj smotri najboljih vina, održanoj u Malom Iđošu.

   

  – Klupsko crveno vino „Merlo“ apsolutni je pobednik u svojoj kategoriji. To dokazuje da mi znamo šta radimo, a i da su nam prilike prošle godine išle na ruku – navodi Tolmač.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  On dodaje da će već za vikend Tarašani biti domaćini izložbe vina. To je još jedna prilika kako za domaćine tako i za njihove goste da odmere prošlogodišnju proizvodnju.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda