• Hoće li cena jaja rasti uoči Uskrsa? Na Maloj pijaci smo našli i guščija, a evo koliko koštaju

  Bliži nam se najveći hrišćanski praznik – Uskrs. Oni koji ga slave po gregorijanskom kalendaru, obeležiće ga 9. a oni koji ga slave po julijanskom kalendaru 16. aprila. Jedno od glavnih obeležja Uskrsa su farbana jaja.   Da li će do Uskrsa jaja poskupeti, to se još ne zna, mada oni koji su bolje upućeni […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Hoće li cena jaja rasti uoči Uskrsa? Na Maloj pijaci smo našli i guščija, a evo koliko koštaju

  Bliži nam se najveći hrišćanski praznik – Uskrs. Oni koji ga slave po gregorijanskom kalendaru, obeležiće ga 9. a oni koji ga slave po julijanskom kalendaru 16. aprila. Jedno od glavnih obeležja Uskrsa su farbana jaja.

   

  Da li će do Uskrsa jaja poskupeti, to se još ne zna, mada oni koji su bolje upućeni kažu da, ako i poskupe, to može da bude za dinar – dva.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Spremite se za povoljan pazar i ovog vikenda jer je Gomex pripremio nove akcije

   

  Cene jaja na pijaci kreću se od 20 do 22 dinara, u zavisnosti od veličine. U marketima su nešto skuplja.

   

  Prava retkost na pijaci su guščija jaja. Juče smo ih ipak našli na Maloj pijaci u Jug Bogdanovoj ulici u Zrenjaninu. Cena – adekvatna veličini. Krupnija su se prodavala za 100 a malo sitnija za 50 dinara.

   

  guščija jaja

   

  Jaja iz domaćeg uzgoja koštaju 25 dinara i, kako nam je rekla prodavačica, uvek ima mušterija koje prednost daju njima, bez obzira na cenu.

   

  I još malo podataka. Jaja su u Srbiji jeftinija nego u Evropi. U Hrvatskoj cene su od 36 do 38 dinara, ukoliko nije reč o akciji ili robnoj marki trgovinskog lanca, a slična cena je i u Austriji i Mađarskoj.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Šta je pametna reciklaža i kako reciklirajući možete da osvojite nagrade?

   

  U Srbiji ima 1.100 registrovanih farmi kokošaka na kojima se uzgaja oko četiri i po miliona kokošaka, a u gazdinstvima ima još oko tri miliona komada.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Poljoprivreda