• Ponovo zaseda Skupština grada: Na dnevnom redu samo jedna tačka

  Samo dva dana nakon osme, biće održana i deveta sednica Skupštine grada Zrenjanina u aktuelnom sazivu. Predsednik lokalnog parlamenta Čedomir Janjić sednicu je zakazao za ponedeljak, 10. maj, a na dnevnom redu će se naći samo jedna tačka.   Odbornici će se, naime, izjasniti o predlogu Zaključka o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ponovo zaseda Skupština grada: Na dnevnom redu samo jedna tačka

  Samo dva dana nakon osme, biće održana i deveta sednica Skupštine grada Zrenjanina u aktuelnom sazivu. Predsednik lokalnog parlamenta Čedomir Janjić sednicu je zakazao za ponedeljak, 10. maj, a na dnevnom redu će se naći samo jedna tačka.

   

  Odbornici će se, naime, izjasniti o predlogu Zaključka o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja JKP „Vodovod i kanalizacija“ u ovoj godini.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Plankova bašta: Kad bismo ovaj park malo sredili i malo više čuvali (Foto)

   

  Izmene i dopune se odnose na plan namenskog usmeravanja budžetskih sredstava za 2021. godinu, subvencije i ostale prihode iz gradskog budžeta, planirana finansijska sredstva za nabavku dobara, radova i usluga, kao i na plan investicija.

   

  Ukupne subvencije iznose 105.246.100 dinara. Usluge po ugovoru, odnosno redovno održavanje atmosferske kanalizacije, ostaju nepromenjene i iznose 30 miliona dinara.

   

  Međutim, u usluge po ugovoru se dodaje komunalno opremanje radnih zona „Jugoistok“ u Zrenjaninu. Za te namene biće izdvojeno oko 448 miliona dinara. Radovi će obuhvatiti rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže, fekalne i atmosferske kanalizacije sa pratećom infrastrukturom.

   

  Ovim zaključkom se nalaže JKP „Vodovod i kanalizacija“ da gradonačelniku Zrenjanina jednom mesečno dostavi izveštaj o sredstvima utrošenim na realizaciju programa.

   

  Skupština grada i u petak razmatrala rad „Vodovoda“

   

  Podsetimo, i na prethodnoj sednici Skupštine grada, održanoj u petak, bilo je reči o radu ovog javnog komunalnog preduzeća. Naime, na dnevnom redu se našao Predlog Odluke o izmenama Odluke o snabdevanju vodom za piće, prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda. Kako se navodi u obrazloženju, odluka je usledila zbog potrebe drugačijeg regulisanja nadležnosti JKP „Vodovod i kanalizacija“ u vezi sa izgradnjom, rekonstrukcijom i održavanjem javnog vodovoda i javne kanalizacije.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Ova odluka odnosi se na proširenje nadležnosti „Vodovoda“. Preduzeće će, uz održavanje vodovodne i kanalizacione mreže, kako je bilo do sada, ubuduće moći da se bavi i izgradnjom i rekonstrukcijom. Time pokušavamo da podignemo nivo i kvalitet pružanja usluga prema individualnim korisnicima. Želimo i da imamo efikasniji pristup opremanju industrijske zone „Jugoistok – Ečka“, kao i najavljenoj rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju „Ruža Šulman“ – objasnio je gradonačelnik Simo Salapura.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika