• FERKA u Zrenjaninu: Kampanja za fer izbore i ujedinjenje opozicije

    Tribina u okviru Kampanje za fer izbore FERKA biće održana u ponedeljak, 18. marta, sa početkom u 19 sati, u Zoni društvenog dijaloga u Zrenjaninu (Sarajlijina 2a).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    FERKA u Zrenjaninu: Kampanja za fer izbore i ujedinjenje opozicije
    Foto: Pexels

     

    Kampanja FERKA okuplja organizacije civilnog društva, lokalne aktivističke grupe, studente, pravnike i sve građane koji ne odustaju od borbe za fer izborne uslove.

     

    Na tribini u Zrenjaninu govoriće profesorka Fakulteta političkih nauka Snježana Milivojević, novinarka Biljana Lukić, voditelj i autor emisije „Mentalno razgibavanje“ Marko Stepanović, profesor Fakulteta dramskih umetnosti Ivan Medenica i student Fakulteta političkih nauka Dušan Trifunović Milešić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Odbornici LSV – Vojvođani pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

     

    Tribinu će moderirati novinar Danasa Vojin Radovanović.

     

    Kampanja FERKA je počela 14. decembra u Nišu. Nakon Zrenjanina, aktivnosti kampanje biće održane i u drugim gradovima širom Srbije.

     

    Pokrenuta je i peticija kojom se od aktuelnog predsednika traži da se uzdrži od učešća u predstojećoj izbornoj kampanji.

     

    „U susret predstojećim lokalnim izborima, tražimo da se predsednk države Aleksandar Vučić uzdrži od učešća u izbornoj kampanji za izbore na kojima formalno nije kandidat. Njegovo učešće na lokalnim izborima kao nosioca liste, kao i učešće u funkcionerskoj kampanjii, predstavlja kršenje temeljnih principa demokratije, fer i slobodnog izbornog procesa, kao i sukob interesa i zloupotrebu državnih resursa“, poručuju inicijatori ove kampanje.

     

    Sat vremena pre tribine, u Zoni društvenog dijaloga zvanično će biti potpisan koalicioni sporazum stranaka koje su, kako navode, „svesne težine vremena u kojem živimo, odlučile da na naredne lokalne izbore u Zrenjaninu izađu zajedno, udruživši svoje snage, znanje i volju u Zrenjanin protiv nasilja“.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ovu koaliciju čine Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Srbija Centar, Zajedno, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]