• Bibliotekarke Nataša Lalić i Aleksandra Krsman napisale slikovnicu „Klepetava priča“

  U okviru izdavačke delatnosti Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ objavljena je „Klepetava priča“, nova slikovnica u ediciji „Priče našeg zavičaja“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Bibliotekarke Nataša Lalić i Aleksandra Krsman napisale slikovnicu „Klepetava priča“
  Ilustracije: Mladen Anđelković

   

  Slikovnicu „Klepetava priča“ napisale su bibliotekarke Dečjeg odeljenja Nataša Lalić i Aleksandra Krsman.

   

  Edicija „Priče našeg zavičaja“ osmišljena je sa idejom da deca upoznaju lepote svog okruženja i njegove posebnosti, ali i kao poziv da budu radoznali, istražuju i nauče više o tome na koji način mogu da pomognu očuvanju ugroženih vrsta.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Horski festival „Slobodan Bursać“ po jedanaesti put u Zrenjaninu

   

  Nakon prve slikovnice u ovoj ediciji, „Kad reka procveta“ bibliotekarke Ane Davidovac, koja je deci na zanimljiv i prijemčiv način približila fenomen cvetanja Tise, u „Klepetavoj priči“ glavni junaci su crna i bela roda, Veselin i Mirka. Uz toplu priču o prijateljstvu, različitosti i podršci, najmlađi će moći da saznaju brojne zanimljive činjenice o staništima roda, njihovim migracijama i osobenostima.

   

  „Naš ravničarski predeo, klima i vodene površine pogoduju rodama i u njega se vraćaju dugi niz godina. Inspiracija za nastanak ove priče jeste mužjak bele rode Prvoje, koji se već dvanaest godina zaredom prvi vraća sa juga u Taraš, evropsko selo roda. Prvoje svojim dolaskom najavljuje povratak svih roda, između ostalih, i svoje ženke Mare. Za razliku od belih, crne rode se nastanjuju daleko od ljudi, u šumama, na nepristupačnim mestima. Takođe su ptice selice. Dolaze pre i zadržavaju se u našim krajevima duže od belih roda. Ubrajaju se u ugrožene vrste zbog krčenja šuma i isušivanja močvara“, kažu u zrenjaninskoj biblioteci.

   

  klepetava priča
  Ilustracije: Mladen Anđelković

   

  „Klepetavu priču“, kao i prvu slikovnicu iz ove edicije „Kad reka procveta“, maestralno je ilustrovao Mladen Anđelković.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Slikovnica će biti uručena kao poklon svoj deci predškolskog uzrasta koja učestvuju na manifestaciji „Mala čitalačka značka“, a u predstojećim danima može se pozajmiti na Dečjem odeljenju, kao i kupiti u Klubu knjige zrenjaninske biblioteke.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura