• Horski festival „Slobodan Bursać“ po jedanaesti put u Zrenjaninu

  Horski festival „Slobodan Bursać“, jedanaesti po redu, biće održan od 31. maja do 2. juna u Kulturnom centru Zrenjanina, najavili su organizatori na današnjoj konferenciji za medije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Horski festival „Slobodan Bursać“ po jedanaesti put u Zrenjaninu
  Foto: Kulturni centar Zrenjanina

   

  U ime organizatora, ovogodišnji Horski festival „Slobodan Bursać“ najavili su direktor Kulturnog centra Zrenjanina Goran Marinković i umetnički direktor festivala Vladimir Stojković.

   

  Oni su predstavili festivalski program, govorili o značaju horske muzike, Zrenjaninu kao gradu horova, ali i o internacionalnom, revijalnom i humanitarnom karakteru festivala.

   

  Publika će imati priliku da čuje oko 25 mešovitih, muških, ženskih i dečjih horova, koji će u tri večernja termina i jednom matineu predstaviti svoje umeće pevanja i muziciranja. Najavljeni su nastupi horova iz Slovenije, Hrvatske, Sombora, Bečeja, Leskovca, Novog Sada, Kikinde i Zrenjanina.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Jedina muzička manifestacija posvećena solo pesmi ove nedelje u Novom Bečeju

   

  Ulaz na festival je slobodan, ali će se na samom događaju prikupljati sredstva namenjena izgradnji prvog dečjeg muzičkog igrališta u gradu, na kojem će deca kroz igru i kreativan boravak u tom prostoru moći da spoznaju čaroliju muzike.

   

  Od početka osnivanja, festival se održava prvog vikenda u junu, kada je i nastao u znak sećanja na čuvenog zrenjaninskog dirigenta Slobodana Bursaća koji je ostavio neizbrisiv trag kako u muzičkoj praksi tako i sećanjima nekadašnjih članova hora „Josif Marinković“.

   

  Kao i do sada, festival zadržava svoj internacionalni karakter, predstavlja gostujuće horove iz Srbije i veliki broj zrenjaninskih horova i vokalnih sastava.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Organizatori festivala su Kulturni centar Zrenjanina i Horski festival „Slobodan Bursać“, a generalni pokrovitelji Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje i odnose s verskim zajednicama i Grad Zrenjanin.

   

  Jedan od sponzora festivala je Zrenjaninski poslovni krug – ZREPOK.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura