• Policijska uprava u Zrenjaninu: Stanje bezbednosti u oktobru bilo povoljno

  Stanje bezbednosti na području Policijske uprave u Zrenjaninu u oktobru je bilo povoljno, ocenila je zrenjaninska policija u mesečnom izveštaju dostavljenom medijima.   Kako ističu u policiji, nastavljen je trend smanjenja broja evidentiranih krivičnih dela, koji je karakterističan za celu ovu godinu. I pored održanog velikog broja javnih okupljanja, nije bilo težih narušavanja javnog reda […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Policijska uprava u Zrenjaninu: Stanje bezbednosti u oktobru bilo povoljno

  Stanje bezbednosti na području Policijske uprave u Zrenjaninu u oktobru je bilo povoljno, ocenila je zrenjaninska policija u mesečnom izveštaju dostavljenom medijima.

   

  Kako ističu u policiji, nastavljen je trend smanjenja broja evidentiranih krivičnih dela, koji je karakterističan za celu ovu godinu. I pored održanog velikog broja javnih okupljanja, nije bilo težih narušavanja javnog reda i mira. U oblasti bezbednosti saobraćaja zabeležen je manji broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti period prošle godine.

   

  PROČITAJTE JOŠ: MUP apelovao na građane da isključuju električne uređaje kad napuštaju kuću

   

  „Ukupan broj otkrivenih i registrovanih krivičnih dela smanjen je za oko osam odsto u odnosu na isti mesec prošle godine. Tokom oktobra 2023. evidentirano je 199 krivičnih dela, dok je u istom mesecu 2022. zabeleženo 215 krivičnih dela počinjenih na području Policijske uprave u Zrenjaninu. Nadležnim tužilaštvima podnete su krivične prijave protiv 134 osobe, od kojih je 12 maloletno. Zbog težih krivičnih dela policijski službenici zadržali su šest osoba, a uhapsili pet“, navodi zrenjaninska policija.

   

  Nije bilo evidentiranih događaja sa obeležjima najtežih krivičnih dela kao što su ubistva i teška ubistva, niti su evidentirani pokušaji izvršenja ovih krivičnih dela.

   

  Znatno manji broj krivičnih dela nasilja u porodici

   

  Najdominantniji oblik kriminaliteta na području Policijske uprave u Zrenjaninu predstavljaju krivična dela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, pre svih krađe i teške krađe. Ta dva krivična dela čine preko 40 odsto ukupno evidentiranog kriminaliteta na ovom području.

   

  Broj krivičnih dela nasilja u porodici u odnosu na isti mesec prošle godine znatno je manji. Protiv 16 osoba podnete su krivične prijave za počinjena krivična dela na štetu 22 osobe.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Većinom je reč o verbalnom nasilju i najčešće do nasilja dolazi između bračnih i vanbračnih supružnika, kao i dece i roditelja. Nije evidentirano nijedno krivično delo iz ove oblasti u kojem je došlo do težih posledica“, napominju u Policijskoj upravi u Zrenjaninu.

   

  LJUDINA: Polaznici obuke se emotivnim pismom zahvalili starešini Branku Oklobdžiji

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin