• LJUDINA: Polaznici obuke se emotivnim pismom zahvalili starešini Branku Oklobdžiji

  Ministarstvo unutrašnih poslova Republike Srbije objavilo je pismo koje je starešina Branko Oklobdžija iz Zrenjanina dobio od polaznika 39. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.   Kako navode u MUP-u, polaznici 39. klase su više puta donirali novac u humanitarne svrhe, a sada su, kao poklon za rastanak svome starešini, učinili još jedno dobro delo. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  LJUDINA: Polaznici obuke se emotivnim pismom zahvalili starešini Branku Oklobdžiji

  Ministarstvo unutrašnih poslova Republike Srbije objavilo je pismo koje je starešina Branko Oklobdžija iz Zrenjanina dobio od polaznika 39. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

   

  Kako navode u MUP-u, polaznici 39. klase su više puta donirali novac u humanitarne svrhe, a sada su, kao poklon za rastanak svome starešini, učinili još jedno dobro delo. Sakupili su značajnu sumu novca za lečenje njegove mlade sugrađanke Tare Stojančev i položili najznačajniji test – test humanosti.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Velika akcija u Ogrevu – kakvu niste videli do sada!

   

  „Biti policajac ne znači samo nositi uniformu, već brinuti o ljudima, poštovati onog pored sebe i biti human. To je najvažnija lekcija koju su polaznici 39. klase naučili od svog starešine Branka Oklobdžije. U pitanju je čovek sa neiscrpnom energijom i vođa tima u kojem za svakoga ima mesta i vremena. Naučio ih je šta znači nositi policijski „dres“ i usadio im ljubav prema uniformi i domovini, bodrivši ih da nikada ne odustanu od sebe i svojih želja“, naveo je MUP Srbije.

   

  Pre svega čovek, pa tek onda starešina

   

  U pismu koje su napisali polaznici 39. klase Centra za osnovnu policijsku obuku oni su se zahvalili Oklobdžiji na razumevanju, podršci i toleranciji u proteklih deset meseci, tokom trajanja obuke.

   

  „Kada smo čuli i saznali da dolazite iz Žandarmerije, mislili smo da će nam ova obuka teže pasti i da nećemo izbeći sklekove, trbušnjake i slične vežbe. Možda smo ipak bili u pravu jer je našu sumnju potvrdio i komandir Dražen Karanović. Kako su prolazili dani i meseci, i kako se približio kraj obuke, uvideli smo da ste Vi pre svega čovek, pa tek onda starešina. A to ste pokazali onda kada je svakome od nas bila neophodna bilo kakva pomoć, kada ste poslednji atom snage založili za ovu klasu. Uvek ste bili uz nas, bodrili nas i učili da poštujemo onog što stoji pored nas“, naveli su polaznici u pismu.

   

  Priznali su i da su na razne načine pokušavali da izbegnu neke obaveze, ali da ih je Branko Oklobdžija uvek uverio u suprotno.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Gospodine načelniče, ovim gestom želimo da Vam vratimo samo delić onoga što ste vi uradili za nas. Dali ste nam pravi primer kako treba da se nosi ovaj dres, kao i komandiri koji su bili uz nas sve ovo vreme. Sada kada smo za nepunih pet dana buduće kolege, treba da znate da možete da računate na svakoga od nas u budućnosti“, zaključuje se u pismu.

   

  MUP apelovao na građane da isključuju električne uređaje kad napuštaju kuću

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika