• Oglasila se i Poreska uprava: Privrednik utajio preko 158 miliona dinara poreza

  Poreska uprava je saopštila danas da je, u zajedničkoj akciji inspektora Sektora Poreske policije i pripadnika Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta MUP-a Srbije, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, jedna osoba lišena slobode zbog sumnje da je počinila krivično delo poreske utaje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Oglasila se i Poreska uprava: Privrednik utajio preko 158 miliona dinara poreza
  Foto: Pixabay

   

  Prema navodima Poreske uprave, uhapšeni muškarac je utajio porez u iznosu od preko 158 miliona dinara, za koliko je oštećen budžet Republike Srbije.

   

  Policijska uprava u Zrenjaninu je prethodno saopštila da je uhapšen B. E. (44) iz okoline Žitišta.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Otkriven niz nepravilnosti u radu Visoke tehničke škole strukovnih studija

   

  Kako su danas saopštili iz Poreske uprave, osumnjičeni je, u svojstvu odgovornog lica jednog privrednog društva, u periodu od 1. oktobra 2023. do 31. januara ove godine, u poslovnim knjigama evidentirao račune neistinite sadržine o navodno izvršenoj nabavci dobara i usluga u iznosu od 189.205.153 dinara (bez obračunatog PDV) od drugog privrednog subjekta, koji je faktički pod kontrolom prijavljenog.

   

  Na taj način je neosnovano iskazao pravo na odbitak prethodnog PDV u ukupnom iznosu od 37.841.031 dinara.

   

  Takođe, osumnjičeni je u periodu od 1. septembra 2023. do 5. januara ove godine, sa računa istog privrednog subjekta, podigao gotovinu u iznosu od 221.875.000 dinara i zadržao je za sebe. Time je izbegao da obračuna i plati porez na druge prihode u ukupnom iznosu od 120.524.692 dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: SPREMI SE ZA POBEDU: 50 SREĆNIKA ĆE PODELITI 1.200.000 DINARA

   

  Osumnjičenom je određena mera zadržavanja od 48 sati, nakon čega će, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, biti sproveden nadležnom javnom tužilaštvu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika