• MILAN POPOV KUVA ZA VAS

  Posetili smo restoran „Kovač“ u Aviv Parku i zavirili u njegovu kuhinju

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Zrenjaninac Milan Popov mlad je kuvar, ali iza sebe već ima ogromno iskustvo i dobru reputaciju.

  Milan Popov u restoranu "Kovač"
  Milan Popov u restoranu „Kovač“

  Školovao se u Zrenjaninu, a kada je otišao na studije u Beograd počeo je njegov kulinarski pohod, najpre u malom restoranu „Romanija“, da bi ubrzo prešao u restoran „Karibi“ na Ušću. Po povratku u Zrenjanin zanat je pekao u „Bečkereku“ dve i po godine, a onda je prešao u Kaštel „Ečka“. Sledeća kulinarska stanica bio je Tivat i hotel „Kamelija“, pa „Ribarac“ u Novom Sadu, zrenjaninski „Kamel“ i hotel „Vojvodina“, kotorski hotel „Monte Kristo“ sa četiri zvezdice, da bi se sada skrasio u restoranu „Kovač“ u Aviv Parku Zrenjanin.

  Za sebe kaže da najviše uživa u spremanju jela a la carte i hladnih predjela.

  Sa mlađim kolegom Vladimirom Voštinićem
  Sa mlađim kolegom Vladimirom Voštinićem

  – Od hladnih predjela to je neka šofroadirana piletina, koja ide na švedski sto, a kod a la carte to su bifteci, riba… U suštini sve mi je zadovoljstvo i još uvek izazov, jer sam kroz karijeru prošao razne faze i raznorodne kuhinje – ističe Milan, koji se zalaže za trend u ekspanziji – vrhunski kvalitet obroka uz perfektan uskus, a ne preobilne porcije.

  On podržava i novinu u „Kovaču“ – serviranje na granitnim tanjirima, veoma zanimljivim zbog nesvakidašnje boje i teksture i svojstava.

  Za čitaoce portala „Zrenjaninski“ Milan preporučuje jedno jelo čije spremanje nije komplikovano, a potrebni sastojci su lako dostupni:

  KRISPI PILETINA

  krispi-piletina

  Za pripremu hrskave piletine potrebno je:

  – pileće belo meso koje se seče na trakice, začinjene sa malo bibera i vegete

  – ubućkati brašno, jaja i prezle, koje se mogu mešati sa kornfleksom, usitnjenim pistaćima ili drugim koštunjavim voćem, orasima, bademom, lešnikom, i uvaljati trake pilećeg mesa u tu smesu

  – peče se do 15 minuta u dubokoj masnoći, a potom se ocedi i servira uz krompir, rižu, ili neko varivo.

  A za one koji nisu raspoloženi da ulaze u kuhinju, važi poziv da dođu u restoran „Kovač“ i po pristupačnoj ceni probaju ovo, ili neko drugo jelo.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Gastro kutak