• Zrenjanin se po stepenu razvijenosti nalazi u drugoj grupi gradova

  Agencija za privredne registre objavila je Mapu registra mera i podsticaja regionalnog razvoja. Na toj mapi se nalazi i Zrenjanin, koji je po stepenu razvijenosti svrstan u drugu grupu gradova.   Evo nekoliko zanimljivih podataka iz mape.   PROČITAJTE JOŠ: Opština Žitište za 18 godina izgubila skoro 6000 stanovnika   Procena je da na području […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjanin se po stepenu razvijenosti nalazi u drugoj grupi gradova

  Agencija za privredne registre objavila je Mapu registra mera i podsticaja regionalnog razvoja. Na toj mapi se nalazi i Zrenjanin, koji je po stepenu razvijenosti svrstan u drugu grupu gradova.

   

  Evo nekoliko zanimljivih podataka iz mape.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Opština Žitište za 18 godina izgubila skoro 6000 stanovnika

   

  Procena je da na području grada Zrenjanina živi 114.679 stanovnika. Prema popisu iz 2011. živelo ih je 123.362, a prema popisu iz 2001. – 132.051.

   

  Za 2021. obrađena je prva polovina godine, pa nema podataka o broju zaposlenih. Postoji, međutim, broj nezaposlenih, koji iznosi 6952 i najveći je od 2018. godine. Na evidenciji je najviše nezaposlenih iz redova nekvalifikovanih – 2554, a zatim slede oni sa srednjom stručnom spremom – 1671. Bez posla je i 915 fakultetlija.

   

  Na području grada posluje 1.330 privrednih društava. Novoosnovanih je 52, a iz registra je brisano njih 11.

   

  Takođe, aktivno je 3555 preduzetnika, od kojih je novih 218, a brisano 148.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Najviše podsticaja u ovoj godini dobila su poljoprivredna gazdinstva, a ukupni podsticaji na najmanjem su nivou od 2018. godine. Da bi se slika promenila, potrebno bi bilo da se u drugoj polovini godine dogodi neko veliko državno ulaganje.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 4

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin