• Zrenjanin među gradovima u kojima je u februaru znatno smanjena potrošnje struje

  Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u februaru ‪1.139.558 domaćinstava, ili 36,18 odsto, smanjilo potrošnju električne energije više od pet odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine i ostvarilo popust za racionalnu potrošnju struje.   Popust na februarski račun od 15 odsto ostvarilo je 18 odsto domaćinstava, a popust […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjanin među gradovima u kojima je u februaru znatno smanjena potrošnje struje

  Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u februaru ‪1.139.558 domaćinstava, ili 36,18 odsto, smanjilo potrošnju električne energije više od pet odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine i ostvarilo popust za racionalnu potrošnju struje.

   

  Popust na februarski račun od 15 odsto ostvarilo je 18 odsto domaćinstava, a popust od 20 odsto šest odsto domaćinstava. Najveći popust od 30 procenata iskoristilo je 12 odsto domaćinstava.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Broj registrovanih vozila u porastu, ovo su najzastupljenije marke automobila kod nas

   

  Odobreni popust za racionalnu potrošnju električne energije iznosi 637,48 miliona dinara.

   

  Najveće smanjenje potrošnje struje ostvareno je u Beogradu, Kragujevcu, Loznici, Šapcu, Smederevu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici.

   

  Ministarka Dubravka Đedović još jednom je iskazala zahvalnost građanima što su uvažili apele, kao i zadovoljstvo zbog toga što dolazi do promene svesti građana, koji su sami shvatili da mogu da menjaju energetski sistem bez velikih ulaganja, samo racionalnom potrošnjom.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Potrebna radnica: Aurora Vita zapošljava na neodređeno vreme

   

  Resorno ministarstvo donelo je predloge preporuka za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije za državnu upravu, jedinice lokalne samouprave, preduzeća u državnom vlasništvu, privredu i domaćinstva.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin