• Oglašena prodaja Industrije mesa „Bek“ čije je sedište prebačeno iz Zrenjanina u Beograd

    Stečajni upravnik Industrije mesa „Bek“ Srđan Stojanović zakazao je za 13. oktobar prodaju nekada jednog od najuspešnijih zrenjaninskih privrednih kolektiva. Bivši gigant mesne industrije, čije je sedište u međuvremenu iz Zrenjanina prebačeno u Beograd, prodaje se kao pravno lice, i to neposrednom pogodbom, uz prikupljanje pismenih ponuda.   PROČITAJTE JOŠ: Potrebni vozači C i E […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Oglašena prodaja Industrije mesa „Bek“ čije je sedište prebačeno iz Zrenjanina u Beograd

    Stečajni upravnik Industrije mesa „Bek“ Srđan Stojanović zakazao je za 13. oktobar prodaju nekada jednog od najuspešnijih zrenjaninskih privrednih kolektiva. Bivši gigant mesne industrije, čije je sedište u međuvremenu iz Zrenjanina prebačeno u Beograd, prodaje se kao pravno lice, i to neposrednom pogodbom, uz prikupljanje pismenih ponuda.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Potrebni vozači C i E kategorije, prijavljivanje kandidata je u toku

     

    Od imovine, Industrija mesa „Bek“ ima zemljište i građevinske objekte u Pančevačkoj ulici u Zrenjaninu, poslovni prostor u Rijeci, kao i potraživanja od fizičkih lica po osnovu stanova u otkupu. Početna cena iznosi 78.707.373 dinara. Ona predstavlja minimalno prihvatljivu cenu, te je obavezujuća ili opredeljujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponude.

     

    Pravo učešća u postupku prodaje imaju sva pravna i fizička lica koja otkupe prodajnu dokumentaciju i uplate depozit u iznosu od 31.482.949 dinara.

     

    Industrija mesa „Bek“ u stečaju već sedam godina

     

    Da li će ovo biti konačan kraj sage o Industriji mesa „Bek“, koja traje više od dve decenije, znaće se polovinom oktobra. Poslednji stečajni postupak je otvoren pre sedam godina, tačnije 28. septembra 2016. Predlog za pokretanje stečaja podnelo je preduzeće „Davidović & company“ iz Bogatića. Na sudu je konstatovano da je „Bek“ trajno nesposoban za plaćanje, a uvidom u podatke Narodne banke Srbije je utvrđeno da je račun fabrike u blokadi od 2013. godine, i to na iznos od 133 miliona dinara.

     

    U izveštaju stečajnog upravnika se navodi da utvrđena potraživanja poverilaca prema stečajnog dužniku iznose 339,8 miliona dinara. Najveća potraživanja imaju razlučni poverioci, i to 260,6 miliona dinara. Ipak, neka od tih potraživanja, stečajni upravnik Srđan Stojanović je označio kao uslovna.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Među preduzećima i firmama kojima su potraživanja okarakterisana kao uslovna su Samostalna zanatska radnja „Mendrea“ iz Ečke, sa potraživanjem od 34,5 miliona dinara, kao i SGR „Graditelj“ iz Zrenjanina, „Panakva“ iz Novog Sada, „Šđonikop“ iz Herceg Novog, „Čedo-Mont“ iz Kraljeva i „Davidović & company“ iz Bogatića. Pod određenim uslovima, i ova potraživanja mogu postati bezuslovna.

     

    „Polet – Keramika“ iz Novog Bečeja naredne nedelje obustavlja proizvodnju pločica

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija