• „Polet – Keramika“ iz Novog Bečeja naredne nedelje obustavlja proizvodnju pločica

    „Polet – Keramika“ iz Novog Bečeja će naredne nedelje obustaviti proizvodnju keramičkih pločica, saopštila je Nexe grupa, u okviru koje se nalazi i ova fabrika.   Ova poslovna grupa sastoji se od 15 kompanija koje posluju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji i čija je osnovna delatnost proizvodnja građevinskih materijala. „Polet – Keramika“ iz […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Polet – Keramika“ iz Novog Bečeja naredne nedelje obustavlja proizvodnju pločica

    „Polet – Keramika“ iz Novog Bečeja će naredne nedelje obustaviti proizvodnju keramičkih pločica, saopštila je Nexe grupa, u okviru koje se nalazi i ova fabrika.

     

    Ova poslovna grupa sastoji se od 15 kompanija koje posluju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji i čija je osnovna delatnost proizvodnja građevinskih materijala. „Polet – Keramika“ iz Novog Bečeja, kao deo Nexe grupe, bavi se proizvodnjom keramičkih pločica. Kapacitet fabrike je 2,5 miliona kvadratnih metara pločica godišnje.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Formirana Radna grupa za borbu protiv korupcije na tržištu nepokretnosti

     

    Iz Nexe grupe je saopšteno da, u skladu sa svojom strategijom, intenzivno razmatraju alternative za ovu proizvodnu lokaciju. To uključuje i nove proizvodne delatnosti.

     

    „U skladu sa strategijom Nexe grupe, doneta je odluka da se 15. septembra zaustavi proizvodnja keramičkih pločica u fabrici u Novom Bečeju. Krajem prošle godine smo usvojili strategiju za period do 2030. kako bismo spremno dočekali aktuelne tržišne okolnosti te osigurali dugoročan razvoj i održivost poslovanja. Definisan je plan strateških aktivnosti grupe koji optimalno uzima u obzir organizacione i finansijske resurse kompanije“, navodi se u saopštenju.

     

    Delu zaposlenih biće ponuđene otpremnine

     

    Konkretno, strategijom su definisana područja kroz koja će Nexe grupa stvarati dodatnu vrednost, među kojima je i tržišna orijentisanost koja podrazumeva i optimizaciju poslovnog portfolija a koja će biti realizovana i kroz ovu odluku.

     

    „Važan deo procesa realizacije odluke o zaustavljanju proizvodnje u „Polet – Keramici“ su i organizacione promene. Predviđeno je da deo zaposlenih svoj radni odnos nastavi u ostalim članicama Nexe grupe u Srbiji, dok će ostatku zaposlenih biti ponuđene adekvatne otpremnine. Istovremeno, „Polet – Keramika“ će nastavljati da ispunjava sve preuzete obaveze prema kupcima i dobavljačima“, dodaje se u saopštenju.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Kako je navedeno, uprava intenzivno razmatra alternative za ovu proizvodnu lokaciju, uključujući i razvoj novih proizvodnih delatnosti na njoj.

     

    Celokupna imovina firme iz Žitišta, vredna 591 milion dinara, ponuđena na prodaju

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija