• Oglašena prodaja celokupne imovine firme „Pile&Co“ iz Žitišta

    Stečajni upravnik žitištanske firme „Pile&Co“ Miloš Đekić oglasio je prvu prodaju celokupne imovine ovog stečajnog dužnika, i to metodom javnog prikupljanja ponuda. Vrednost nepokretne i pokretne imovine procenjena je na nešto više od 82 miliona dinara. Rok za dostavljanje ponuda je 16. oktobar.   Na prodaju je ponuđena nepokretna imovina koja se nalazi u Torku. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Oglašena prodaja celokupne imovine firme „Pile&Co“ iz Žitišta

    Stečajni upravnik žitištanske firme „Pile&Co“ Miloš Đekić oglasio je prvu prodaju celokupne imovine ovog stečajnog dužnika, i to metodom javnog prikupljanja ponuda. Vrednost nepokretne i pokretne imovine procenjena je na nešto više od 82 miliona dinara. Rok za dostavljanje ponuda je 16. oktobar.

     

    Na prodaju je ponuđena nepokretna imovina koja se nalazi u Torku. U pitanju su inkubatorske stanice, pomoćne zgrade, trafostanica sa agregatnim postrojenjem, kao i zemljište na kom se nalaze ti objekti. U imovinsku celinu ulaze i građevinski objekti u Vršcu, koji su, kako je navedeno u oglasu, „u prirodi srušeni“, kao i građevinsko zemljište.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ima li neko ko može da vrati stari sjaj drvenim podovima? Ima – i on je majstor svog zanata!

     

    Zainteresovani kupci trebalo bi prvo da otkupe prodajnu dokumentaciju po ceni od 50.000 dinara, a onda i da uplate depozit od 16,4 miliona dinara.

     

    „Pile&Co“, „Pile&Pile“ i „Agroživ“ na istoj adresi

     

    Firma „Pile&Co“ ima sedište na adresi Toplovački put bb u Žitištu, istu na kojoj su i preduzeće „Pile&Pile“, ali i nekadašnji privredni gigant „Agroživ“. Osim što imaju istu adresu, ova dva preduzeća sa sličnim imenima imala su i istog direktora – Sašu Stojanovića.

     

    Zajedničko za oba je i to da je ista firma podnela predlog za otvaranje stečaja. U pitanju je „Jug kompani“ iz Prokuplja koji je, zbog sličnog iznosa duga, od Privrednog suda u Zrenjaninu zatražio da oba „Pileta“ odu u stečaj. Oba preduzeća imaju i istog stečajnog upravnika.

     

    Takođe, osnovana su istog dana, a njihova imovina će se prodavati u razmaku od desetak dana. Prodaja imovine preduzeća „Pile&Pile“, naime, zakazana je za 5. oktobar.

     

    Procenjena vrednost imovine 591.760.519 dinara

     

    Predmet prodaje u ovom slučaju je celokupna nepokretna i pokretna imovina, kao imovinska celina, koja se nalazi na adresi Topolovački put bb u Žitištu. Na prodaju su ponuđene proizvodne zgrade, pomoćni objekti, kao i objekti u vanknjižnom vlasništvu – nadstrešnica, ostava, aneks za gajbice, montažni kontejner, dve prodavnice, dva bazena za otpadnu vodu i objekat u izgradnji – dogradnja postojeće klanice.

     

    Procenjena vrednost imovine je 591.760.519 dinara. Ona, međutim, nije minimalno prihvatljiva vrednost, niti je na bilo koji drugi način obavezujuća ili opredeljujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponude.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Zanimljivo je da i dalje postoji kompanija „Agroživ“, koja je takođe u stečaju. Ona od imovine ima poslovni prostor u zgradi Opštine Žitište i intelektualnu svojinu. Nju čine žigovi, robne marke prehrambenih proizvoda „Agroživa“, među kojima su pevac, glava pevca i žig „Gallo“, koji su registrovani u više zemalja i važe do 2029. godine. Prodaja ove imovine je do sada pokušavana sedam puta, ali kupaca nije bilo.

     

    Kuća u Tarašu, površine 126 kvadrata, može biti vaša za 30.000 evra (Foto)

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija