• NSZ raspisala 12 javnih poziva namenjenih poslodavcima i nezaposlenima

    Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je 12 javnih poziva putem kojih će, kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenima, u mere aktivne politike zapošljavanja biti uključeno više od 23.000 osoba. Za ove namene planirano je izdvajanje 7,75 milijardi dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NSZ raspisala 12 javnih poziva namenjenih poslodavcima i nezaposlenima
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Dodatna sredstva za finansiranje mera aktivne politike zapošljavanja biće obezbeđena i od strane lokalnih samouprava, kako kroz zajedničko finansiranje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, tako i kroz samostalno finansiranje, uz tehničku podršku NSZ.

     

    Kao i prethodnih godina, težište će biti na teže zapošljivim kategorijama nezaposlenih građana u koje spadaju mladi u domskom smeštaju, hraniteljskim porodicama i starateljskim porodicama, lica bez završenog srednjeg obrazovanja i lica koja su završila funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, korisnici novčane socijalne pomoći, lica koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih duže od godinu dana i žrtve porodičnog nasilja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Šest oglasa za posao: Potrebni radnici na različitim radnim pozicijama

     

    Većina javnih poziva biće otvorena do 29. novembra, dok je rok za podnošenje zahteva za pojedine mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar.

     

    Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 15. maja, dok je javni poziv za učešće u finansiranju obuke zaposlenog za potrebe poslodavca na raspolaganju do 31. oktobra.

     

    Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kristina Beretka: Učešće na Digitalk konferenciji otvorilo mi je mnoga vrata

     

    Sve informacije u vezi sa raspisanim javnim pozivima biće dostupne na internet stranici NSZ i u svim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija