• Kristina Beretka: Učešće na Digitalk konferenciji otvorilo mi je mnoga vrata

    Ostalo je još deset dana do početka trećeg Digitalk događaja u Zrenjaninu, koji će i ove godine u Hotelu „Vojvodina“ okupiti brojne zaljubljenike u tehnologije, inovacije i marketing.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kristina Beretka: Učešće na Digitalk konferenciji otvorilo mi je mnoga vrata
    Foto: Digitalk

     

    Gde smo i gde želimo da idemo kao tržište kada je elektronska trgovina u pitanju? Šta je novo u svetu inovacija? Kuda ide veštačka inteligencija? Kako biznis može da profitira od tehnolgije? Kako će sve ovo poboljšati naš život?

     

    Sve su to pitanja na koja će odgovore dati eminentni predavači, stručnjaci u svojim oblastima, od 18. do 21. aprila, kada će biti održani E-commerce Days i Digitalk konferencija.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Šest oglasa za posao: Potrebni radnici na različitim radnim pozicijama

     

    Kao i svaki put do sada, Digitalk će okupiti i brojne volontere, studente i omladince željne novih informacija, vrednih kontakata i druženja.

     

    Studentkinja Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu Kristina Beretka upravo je jedna od tih mladih ljudi. Kristina je poreklom iz Kikinde, trenutno završava studije informacionih tehnologija na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu i bila je jedan od volontera na prvom Digitalk događaju, da bi kasnije postala njegova menadžerka za komunikacije.

     

    O tome zašto je baš odabrala da studira informacione tehnologije, zašto se prijavila da volontira na Digitalku i šta joj je to donelo u nastavku karijere, Kristina priča za portal zrenjaninski.com.

     

    – Oduvek sam osećala veliku strast prema IT-u. Postoji nekoliko razloga zbog kojih sam se odlučila za Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“. Prvo, čula sam jako puno pohvala o fakultetu od bivših studenata; drugo, atmosfera na fakultetu je veoma prijateljska i uvek osećaš da imaš podršku za sve što ti treba, što mi je važno jer verujem da je okruženje u kojem studiraš ključno za uspeh. Takođe, lokacija Zrenjanina mi je bila privlačna jer je grad miran, ali ipak ima dovoljno sadržaja koji mogu da upotpune studentski život i zadovolje šarolike potrebe nas mladih – ističe Kristina Beretka.

     

    kristina beretka
    Foto: Digitalk

     

    – Šta te je inspirisalo da se prijaviš kao volonterka na prvom Digitalk događaju u Zrenjaninu?

     

    Po prirodi sam veoma radoznala, što me često vodi ka novim iskustvima i susretima sa različitim ljudima. Kada sam čula za Digitalk događaj, odmah sam prepoznala priliku ne samo da obogatim svoje znanje o digitalnim trendovima, već i da uspostavim nove veze sa ljudima koji dele istu strast. Ta mogućnost povezivanja i razmene ideja sa drugim učesnicima konferencije dodatno me motivisala da se uključim kao volonterka. 

     

    – Kako je sve to izgledalo – od prijavljivanja do samog učestvovanja u organizaciji ovog događaja?

     

    Prvo sam saznala za konferenciju putem društvenih mreža i želela sam da učestvujem u organizaciji. Odlučila sam da skupim hrabrost i kontaktiram jednog od osnivača Vladimira Kovača. Moj glavni zadatak je bio da organizujem zaduženja za dvadesetak volontera, što je zahtevalo dobro planiranje i koordinaciju. Taj prvi događaj je bio veoma dinamičan i inspirativan. Kroz interakciju sa učesnicima i ostalim volonterima sam stvorila nova poznanstva i razmenila korisna iskustva. Radost i zadovoljstvo koje sam osetila učestvujući u organizaciji ovog događaja motivisalo me je da se dalje angažujem u sličnim aktivnostima.

     

    digitalk zrenjanin

     

    – Kakve benefite ti je donelo učešće u Digitalku i na koji način si nastavila saradnju sa organizatorima?

     

    Učešće na Digitalk konferenciji mi je otvorilo vrata za saradnju s drugim relevantnim organizacijama. Zahvaljujući ovom događaju, imala sam privilegiju da budem deo prestižnih konferencija poput Womba, koju organizuje Exit Fondacija, kao i Digital Day-a, koji je iniciran od strane IAB Srbija. To su bili izuzetno važni koraci u mom profesionalnom razvoju.

     

    Međutim, moj angažman na Digitalku nije se završio volontiranjem, naprotiv, to je bio samo početak jedne nove faze u mom profesionalnom razvoju i početak jednog divnog druženja sa izuzetnim timom. Vremenom sam napredovala do pozicije menadžerke za komunikacije, što za mene predstavlja veliku čast, ali  i odgovornost. Kroz ovu ulogu, imam priliku da sarađujem i da se povezujem sa mnogobrojnim kompanijama iz raznih industrija koje su partneri ovog događaja. Interakcija i komunikacija s njima donosi neprocenjivo iskustvo, te mi omogućava da ostanem povezana sa ovom dinamičnom i inspirativnom zajednicom.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Šta bi savetovala mladima – zašto da se prijave kao volonteri i kao učesnici ovog događaja?

     

    Digitalk pruža jedinstvenu priliku studentima da uspostave kontakte sa predstavnicima različitih kompanija. Ova interakcija nije samo površna – može biti prilika da pronađu svog budućeg mentora i započnu odnose sa ljudima koji već grade karijeru u oblasti koja ih interesuje.

     

    Učešće na Digitalku takođe omogućava studentima uvid u rad konferencije iza zavese. Ova perspektiva otkriva magiju organizacije događaja, znanje i iskustvo u upravljanju projektima, kao i značaj timskog rada – veštine koje su ključne u bilo kojoj oblasti rada. To nije samo prilika za sticanje praktičnog iskustva, već i za razvijanje veština koje će im biti korisne u budućim izazovima. Prisustvo na raznovrsnim predavanjima pruža studentima priliku da prošire svoje vidike, steknu novo znanje i inspiraciju za svoju buduću karijeru.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija