• Promocija porodičnih vrednosti: Prvi „Dani porodice“ biće održani u Perlezu

  Prvi „Dani porodice“ u Srbiji biće održani 12. avgusta u Perlezu. To je najavljeno prilikom današnje posete Zrenjaninu ministra za brigu o porodici i demografiju Ratka Dmitrovića.   Dmitrović se u Gradskoj kući sastao sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom i njegovim saradnicima. Na sastanku je bilo reči o merama populacione politike i trenutnoj demografskoj situaciji. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Promocija porodičnih vrednosti: Prvi „Dani porodice“ biće održani u Perlezu

  Prvi „Dani porodice“ u Srbiji biće održani 12. avgusta u Perlezu. To je najavljeno prilikom današnje posete Zrenjaninu ministra za brigu o porodici i demografiju Ratka Dmitrovića.

   

  Dmitrović se u Gradskoj kući sastao sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom i njegovim saradnicima. Na sastanku je bilo reči o merama populacione politike i trenutnoj demografskoj situaciji.

   

  Tom prilikom je saopšteno da će manifestacija „Dani porodice“ u Perlezu trajati tri dana i da ona ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i života u svakom smislu. Planirano je da se sprovodi edukacija mladih bračnih parova, da bude održana škola roditeljstva…

   

  Predviđeno je i otvaranje šetališta, to jest nekadašnjeg porodičnog korzoa, koji se trenutno gradi u tom selu. U planu je i izrada statue posvećene majkama.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ana Milisavljević je učenica generacije Muzičke škole “Josif Marinković”

   

  Pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Radoš Pejović, koji je takođe prisustvovao današnjem sastanku, smatra da je jedna ovakva manifestacija neophodna i značajna, i da će ona biti pokretač za ostale takve događaje. Dodao je da je porodica najvažniji nacionalni resurs i da je zato kroz ovakve manifestacije potrebno ukazati na njen značaj.

   

  Pejović je istakao da će prvi „Dani porodice“ biti organizovani uz podršku Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Grada Zrenjanina i MUP-a Srbije.

   

  ratko dmitrović u perlezu

   

  Ratko Dmitrović: Vratiti kult porodice

   

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je izrazio verovanje da će ovaj događaj naići na pozitivan odjek u ovdašnjoj javnosti. On je takođe podsetio na sve što lokalna samouprava radi kada je reč o populacionoj politici i pomoći porodicama i mladim bračnim parovima.

   

  – Pokušavamo da nađemo modalitete kako bismo porodicu stavili u fokus i postigli još bolje efekte populacione politike koju sprovodimo u našem gradu. I dosadašnje mere su bile značajne. Podsetiću da su izgrađena dva nova vrtića, da je oformljeno 14 novih vrtićkih grupa u selima i da nemamo liste čekanja za upis mališana – istakao je Salapura.

   

  On je napomenuo i da Grad Zrenjanin isplaćuje đačke i studentske stipendije, zatim stipendije za stručno usavršavanje, obezbeđuje školski pribor za đake prvake, auto-sedišta za bebe… Ukazao je i na finansijsku podršku koju roditelji dobijaju za novorođenu decu, kao i na to da su u gradskom budžetu izdvojena sredstva za finansiranje vantelesne oplodnje.

   

  Ministar Ratko Dmitrović je ocenio da će nam trebati puno vremena da promenimo ili zaustavimo trend koji je zastrašujući kada je reč o demografiji.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Nama su deca postala problem, teškoća. Ne živimo više zbog njih, kao što je ranije bilo. Sada je centar svega automobil od 100.000 evra, stan od dva ara, vila sa 400 ili 500 kvadrata… Hedonizam je postao smisao našeg života, bez imalo žrtve prema onome zbog čega smo i mi došli na ovaj svet. A to je dete. Mi treba da budemo jedna karika u životnom lancu, a taj lanac puca. Nema popravke demografske slike bez porodice. Zato moramo da vratimo kult porodice – poručio je Dmitrović.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo