• Probni popis stanovništva biće organizovan u Zrenjaninu i Melencima

  Od 1. do 30. aprila na teritoriji Srbije biće organizovan probni popis stanovništva, u organizaciji Republičkog zavoda za statistiku. Probni popis biće obavljen i u Zrenjaninu i Melencima.   – Probni popis je praktično priprema za veliki popis – kaže Dragan Kuzmić, iz zrenjaninskog odeljenja Republičkog zavoda za statistiku. Ovaj probni popis prvi put će […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Probni popis stanovništva biće organizovan u Zrenjaninu i Melencima

  Od 1. do 30. aprila na teritoriji Srbije biće organizovan probni popis stanovništva, u organizaciji Republičkog zavoda za statistiku. Probni popis biće obavljen i u Zrenjaninu i Melencima.

   

  – Probni popis je praktično priprema za veliki popis – kaže Dragan Kuzmić, iz zrenjaninskog odeljenja Republičkog zavoda za statistiku. Ovaj probni popis prvi put će se raditi na lap topovima.

   

  Jedno od novih pitanja u probnom popisu biće pitanje o periodu boravka u inostranstvu, odnosno o godini odlaska i dolaska iz inostranstva, s tim što se ovo pitanje postavlja samo osobama koje su se vratile iz inostranstva i koje su najmanje godinu dana u kontinuitetu živele van zemlje. Pored toga, svim osobama koje su se selile, odnosno menjale mesto stalnog stanovanja, biće postavljeno pitanje o glavnom razlogu preseljenjama.

   

  Obuka za popisivače sa teritorije Vojvodine održaće se u ponedeljak i utorak, u zrenjaninskom Hotelu „Vojvodina“. Popisivači na teritoriji Zrenjanina i Melenaca su Marija Božić Todorčević i Zoran Poznanović.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo