• Povodom Svetskog dana borbe protiv AIDS-a: Dobrovoljno i poverljivo testiranje

  Povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv AIDS-a/HIV-a, Zavod za javno zdravlje Zrenjanin će u petak, od 7.30 do 19 časova, raditi dobrovoljno i poverljivo savetovanje i testiranje.   U sklopu ove akcije, svi zainteresovani, koji smatraju da su bili u riziku da se zaraze, mogu se javiti Centru za dobrovoljno i poverljivo savetovovanje i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Povodom Svetskog dana borbe protiv AIDS-a: Dobrovoljno i poverljivo testiranje

  Povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv AIDS-a/HIV-a, Zavod za javno zdravlje Zrenjanin će u petak, od 7.30 do 19 časova, raditi dobrovoljno i poverljivo savetovanje i testiranje.

   

  U sklopu ove akcije, svi zainteresovani, koji smatraju da su bili u riziku da se zaraze, mogu se javiti Centru za dobrovoljno i poverljivo savetovovanje i testiranje (DPST).

   

  PROČITAJTE JOŠ: Za mesec dana 19.978 specijalističkih pregleda u zrenjaninskoj bolnici

   

  U Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin podsećaju sve one koji nisu u mogućnosti da dođu sutra da pomenuta služba pruža ovu uslugu svakog radnog dana od 7.30 do 13.30 časova.

   

  Dobrovoljno, poverljivo ili anonimno savetovanje i testiranje na HIV i virusne hepatitise B i C je besplatno i dostupno bez lekarskog uputa svakoj zainteresovanoj osobi koja je imala neki rizik u skorijoj ili daljoj prošlosti, tokom cele godine, u svakom institutu odnosno zavodu za javno zdravlje na teritoriji Republike Srbije.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Prema zvanično dostupnim podacima, u Srbiji su krajem 2022. godine živele 3253 osobe kojima je dijagnostikovana HIV infekcija. Procenjuje se da u našoj zemlji 550 osoba nije znalo da je inficirano HIV-om.

   

  Ptičiji grip stigao u srednji Banat: Melenci, Tomaševac i Novi Bečej zaražena područja

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo