• OBELEŽEN SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA (FOTO)

  ZRENJANIN – Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizovalo je humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u 40 gradova širom Srbije, pored ostalih i u Zrenjaninu. Program je započeo tačno u podne u prisustvu roditelja, volontera, javnih ličnosti, prijatelja, a NURDOR je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  OBELEŽEN SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA (FOTO)

  ZRENJANIN – Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizovalo je humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u 40 gradova širom Srbije, pored ostalih i u Zrenjaninu.

  Program je započeo tačno u podne u prisustvu roditelja, volontera, javnih ličnosti, prijatelja, a NURDOR je obeležavajući ovaj značajan datum predstavio i novu akciju u sklopu kampanje „I ja se borim“ – „Stare stvari za novu nadu“.

  – NURDOR, Grad Zrenjanin i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ na gradskom trgu, na platou ispred Vodotornja, pripremili su ovaj program u znak podrške malim borcima i njihovim porodicama – rekao je u ime Grada Zrenjanina pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

  U programu  su učestvovali najmlađi članovi KUD „Đerđef“, zatim Nemanja Stojšić, učesnik u šou programu „Ja imam talenat“, kao i klovnica Didi sa prijateljima.

  Posetioci su kupovinom balona i promotivnih artikala obezbedili sredstva koja će biti usmerena na drugu fazu izgradnje dečjeg hemato – onkološkog odeljenja u Nišu. U 13 časova pušteni su baloni podrške, za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama.

  Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ želi posebno da  zahvali onima koji su se, ne tražeći zauzvrat da budu pomenuti, uključili u humanitarnu akciju i pružili podršku i pomoć, između ostalog i kompanijama „Gomex“ i „Um-Ing“, kao i volonterima, srednjoškolcima i studentima – članovima Čitalačkog kluba bibilioteke.

  Kampanja „I ja se borim“, koju je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka započelo početkom 2016. godine, ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i poziv je na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji novog dečjeg hemato – onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu.

  Sa velikim zadovoljstvom i ponosom NURDOR je krajem prošle godine svečano obeležio kraj radova na prvoj fazi projekta i aktivno radi na prikupljanju sredstava za drugu fazu projekta – za unutrašnje građevinske radove, postavljanje instalacija, završne i zanatske radove. Grad Zrenjanin i ove godine pomaže na tom putu, podsećaju iz NURDOR-a.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo