• BOŽIĆNA PORUKA PRAVOSLAVNIM VERNICIMA

  Liturgija u hramu Uspenja Presvete Bogorodice

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Ove Vitlejemske vatre, posvećene su rođenju u Vitlejemskoj pećini, gde se rodio Gospod naš, spas ovoga sveta – glasi početak božićne poruke Radivoja Nađalina, protonamesnika i starešine hrama Uspenja Presvete Bogorodice.

  crkva

  – Kako je Njegoš davno rekao, slavio je Božić u Vitlejemu, slavio ga u sveto Kijevo, pa se ova slava uprostila sa čistotom i sa veselošću, Čistota srdaca naših i veselje naše, oseća se u našem hramu, u našem gradu, i u celoj zemlji, u kojoj se slavi Božić, kada se slavi dan kada je Bogomladenac, koji je došao da spase svet, u jaslama pored jedne male vatre ležao. U bogoslužbenim knjigama se govori da je svako ko je došao prineo po nešto Gospodu, da je Zemlja prinela pećinu, a pastiri slavoslovlje koje su čuli od anđela, a mi možemo da prinesemo čisto srce, ljubav i mir, jer ovaj praznik jeste praznik ljubavi, mira, porodice i svih nas zajedno. Mir Božji, Hristos se rodi! – božićna je poruka Radivoja Nađalina, protonamesnika i starešine hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Svetosavskoj ulici u Zrenjaninu, gde je danas u 14.20 časova, u prisustvu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i drugih gradskih funkcionera, osveštan i nalagan Badnjak i služena svečana liturgija.

  crkva

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo