• Završena rekonstrukcija pruge Titel – Orlovat: Pogledajte kako sada izgleda (Foto)

  Završena je rekonstrukcija pruge Titel – Orlovat, čija je dužina oko 25,4 kilometra, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.   Reč je o železničkoj deonici na pruzi Novi Sad – Rasputnica Sajlovo – Rimski Šančevi – Orlovat. Rekonstrukcija deonice Titel – Orlovat predstavlja deo obnove alternativnog železničkog pravca Pančevo – Orlovat – Novi Sad, sa železničkom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Završena rekonstrukcija pruge Titel – Orlovat: Pogledajte kako sada izgleda (Foto)

  Završena je rekonstrukcija pruge Titel – Orlovat, čija je dužina oko 25,4 kilometra, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

   

  Reč je o železničkoj deonici na pruzi Novi Sad – Rasputnica Sajlovo – Rimski Šančevi – Orlovat. Rekonstrukcija deonice Titel – Orlovat predstavlja deo obnove alternativnog železničkog pravca Pančevo – Orlovat – Novi Sad, sa železničkom deonicom Orlovat – Zrenjanin.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Stotinak brodova proći će kroz Zrenjanin, Žitište, Mihajlovo i Novi Bečej

   

  „Rekonstrukcijom ove pruge na potezu Titel – Perlez – Farkaždin – Orlovat bili su obuhvaćeni radovi na gornjem stroju pruge. Demontiran je stari i položen novi kolosek, zamenjene su šine i pragovi, a deonica je posuta tucanikom. Za ovu deonicu korišćene su demontirane šine sa trase brze pruge Beograd – Subotica“, navode u Infrastrukturi železnice Srbije.

   

  U okviru ovih radova obnovljeno je i 14 putnih prelaza, od kojih je jedan u Perlezu automatski, dok su ostali obeleženi znacima vertikalne i horizontalne signalizacije.

   

  rekonstrukcija pruge titel - orlovat
  Foto: Infrastruktura železnice Srbije

   

  Nosivost pruge povećana na 22,5 tona po osovini

   

  Rekonstrukcija pruge Titel – Orlovat počela je 6. septembra prošle godine, da bi radovi bili intenzivirani od 1. oktobra i svakodnevno se odvijali u periodu od 7 do 17 sati, do završetka posla. U periodu kada nije bilo radova, odvijao se teretni saobraćaj na deonici od Novog Sada do Orlovata i dalje prema Pančevu, odnosno Zrenjaninu, kao alternativnim železničkim pravcima u uslovima gradnje pruge za velike brzine od Novog Sada do Subotice. U zavisnosti od intenziteta teretnog saobraćaja, radovi su se privremeno prekidali na dva do tri dana, kako bi se zadovoljile potrebe privrede.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Točak auto: Specijalna ponuda limarsko-farbarskih radova

   

  Nakon rekonstrukcije pruge, njena nosivost povećana je na 22,5 tona po osovini, što privredi ovog regiona omogućava kvalitetniji i efikasniji transport robe. Na ovom železničkom pravcu, inače, ne odvija se saobraćaj putničkih vozova.

   

  Rekonstrukciju ove pruge izvodi preduzeće ZGOP iz Novog Sada, a poslednji put radovi na ovoj deonici obavljani su pre više od pola veka.

   

  rekonstrukcija pruge titel - orlovat
  Foto: Infrastruktura železnice Srbije

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat