• Svečano otvorena rekonstruisana kuglana u Novom Bečeju (Foto)

  Novi Bečej je juče dobio novu i savremenu kuglanu. Nakon dve godine rekonstrukcije postojeće kuglane, građani opštine Novi Bečej od ponedeljka će moći da svakodnevno koriste ovaj objekat za sport i rekreaciju.   Povodom otvaranja nove kuglane predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom opštine Novi Bečej Sašom Maksimovićem, ugostili su pokrajinskog sekretara za omladinu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Svečano otvorena rekonstruisana kuglana u Novom Bečeju (Foto)

  Novi Bečej je juče dobio novu i savremenu kuglanu. Nakon dve godine rekonstrukcije postojeće kuglane, građani opštine Novi Bečej od ponedeljka će moći da svakodnevno koriste ovaj objekat za sport i rekreaciju.

   

  Povodom otvaranja nove kuglane predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom opštine Novi Bečej Sašom Maksimovićem, ugostili su pokrajinskog sekretara za omladinu i sport Vladimira Bateza. Batez je imao čast da zvanično pusti u rad novu kuglanu. Tom prilikom, on je izjavio da je Pokrajinski sekretarijat  za potrebe rekonstrukcije kuglane izdvojio četiri miliona dinara. Dodao je da je ovo samo jedan od projekata u Novom Bečeju koji će sekretarijat sufinansirati.

   

  – U ovom momentu realizujemo još jedan projekat. To je izgradnja rukometnog terena u sklopu Osnovne škole „Josif Marinković“. Ovaj teren će ujedno biti korišćen i za radničku olimpijadu koji zajedno organizuju Bečej i Novi Bečej – izjavio je Batez.

   

  On je istakao da se razvojem infrastrukture daje mogućnost uključivanja što većeg broja ljudi da se bave ovim sportom. Reč je o objektu koji podržava i takmičarski i profesionalni sport. Podržava i nove sadržaje za ljude koji žele rekreativno da se bave sportom.

   

  Batez je ovom prilikom podelio i sportsku opremu fudbalskom i rukometnom klubu Jedinstvo. Reč je o opremi namenjenoj mlađim kategorijama. Poklon u vidu sportske opreme dobio je i Fudbalski klub 2. oktobar u Kumanu.

   

  vladimir batez u novom bečeju

   

  Preko sto miliona za sportske objekte

   

  – Za rekonstrukciju kuglane izdvojeno je ukupno oko 15 miliona dinara. Ovo je samo jedan od projekata koji je uspešno realizovan, a koji se tiče sportske infrastrukture. Opština ima nameru da uloži preko 100 miliona dinara u izgradnju novih sportskih objekata – rekao je predsednik novobečejske opštine Saša Maksimović.

   

  Predviđena je i rekonstrukcija male sale Osnovne škole „Miloje Čiplić“ i Hale sportova, kao i izgradnja fiskulturne sale sa tribinama u Bočaru.

   

  – Građanima smo prošle godine obećali da ćemo uložiti puno u razvoj sportske infrastrukture i tog obećanja se držimo – napomenuo je Maksimović.

   

  On je naglasio i to da je Novi Bečej svojevremeno imao prvaka sveta u kuglanju i da će ova kuglana itekako značiti za kuglaški sport.

   

  Trener Kuglaškog kluba Jedinstvo iz Novog Bečeja Ivan Mesaroš nije krio zadovoljstvo zbog otvaranja kuglane.

   

  – Za naš klub je ovo od velikog značaja jer ćemo ponovo moći da pokrenemo školu kuglanja koja će sutra izroditi novog svetskog prvaka – kazao Mesaroš.

   

  Kuglana, koja se nalazi u okviru Doma kulture u Novom Bečeju, otvorenog je tipa. Moći će da se iznajmljuje i svako ko bude želeo da se oproba u kuglaškim veštinama dobiće svoju šansu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat