• Sve izvesnija odluka o otkazivanju manifestacije „Pile fest“ u Žitištu

  Da li će ove godine biti održana tradicionalna manifestacija „Pile fest“ u Žitištu, pitanje je koje još nema konačni odgovor. Kako se sada situacija razvija, odlaganje je moguća opcija.   – Sve odluke o manifestaciji donošene su najkasnije u februaru. U martu su uveliko počinjale procedure i pripreme. Sada je sve to izostalo. I dalje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sve izvesnija odluka o otkazivanju manifestacije „Pile fest“ u Žitištu

  Da li će ove godine biti održana tradicionalna manifestacija „Pile fest“ u Žitištu, pitanje je koje još nema konačni odgovor. Kako se sada situacija razvija, odlaganje je moguća opcija.

   

  – Sve odluke o manifestaciji donošene su najkasnije u februaru. U martu su uveliko počinjale procedure i pripreme. Sada je sve to izostalo. I dalje je neizvesno u kom pravcu će se razvijati događaji u vezi sa pandemijom virusa. Mi smo u velikom problemu, a opcija da manifestacija ne bude održana sve je izvesnija – kaže za portal zrenjaninski.com predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević.

   

  Pročitajte još: Pevačka grupa „Ercegovina“ neguje hercegovačke običaje (Foto)

   

  On napominje da je ovogodišnja manifestacija „Pile fest“ bila zamišljena sa sajmom živinarstva kao centralnim događajem. Ne bez razloga, jer na teritoriji opštine ozbiljne kapacitete imaju kompanije „Premium chicken“, „Matijević“, Perutnina Ptuj“, a tu je i mnoštvo malih farmi i uzgajivača živine. Ipak, veliki je rizik od okupljanja većeg broja ljudi, jer je prethodih godina „Pile fest“ u Žitištu beležio na hiljade posetilaca. U  uslovima kada pandemija ne bi bila u potpunosti zaustavljena, rizik po zdravlje ljudi bio bi prevelik.

   

  – Ne pitamo se samo mi, tu je stav države ključni faktor. Ono što smo mi planirali, da manifestaciju održimo u poslednjem vikendu jula ili prvom vikendu u avgustu, sada je pod velikim znakom pitanja. I kada bi već sada znali da će održavanje biti moguće, premalo je vremena ostalo da se sve procedure odrade – zaključuje Vučurević.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat