• Selo sa svega 51 stanovnikom: Šta je pokazao popis u opštini Sečanj?

  Srednjobanatsku opštinu Sečanj čini njeno sedište, odnosno samo mesto Sečanj, kao i još deset sela: Banatska Dubica, Boka, Busenje, Jarkovac, Jaša Tomić, Konak, Krajišnik, Neuzina, Sutjeska i Šurjan.   Prema rezultatima poslednjeg popisa stanovništva, na području opštine Sečanj živi 10.544 stanovnika. Više je muškaraca (5.304) nego žena (5.240).   PROČITAJTE JOŠ: Melenci su najveće selo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Selo sa svega 51 stanovnikom: Šta je pokazao popis u opštini Sečanj?

  Srednjobanatsku opštinu Sečanj čini njeno sedište, odnosno samo mesto Sečanj, kao i još deset sela: Banatska Dubica, Boka, Busenje, Jarkovac, Jaša Tomić, Konak, Krajišnik, Neuzina, Sutjeska i Šurjan.

   

  Prema rezultatima poslednjeg popisa stanovništva, na području opštine Sečanj živi 10.544 stanovnika. Više je muškaraca (5.304) nego žena (5.240).

   

  PROČITAJTE JOŠ: Melenci su najveće selo po broju stanovnika, a znate li koje ima svega 318 meštana?

   

  Iako bi mnogi pomislili da samo mesto Sečanj ima najviše stanovnika, ipak nije tako. Najveće selo po broju stanovnika u ovoj opštini je Jaša Tomić. Tamo je prošle godine popisano 1.889 meštana.

   

  Na drugom mestu je Sečanj, sa 1.648 žitelja, na trećem Krajišnik, koji ima 1.339 stanovnika, na četvrtom Jarkovac sa 1.275, a na petom Sutjeska sa 1.149 stanovnika.

   

  Šest stanovnika manje od Sutjeske ima Boka. Jedino još Neuzina, sa 1.022 popisana žitelja, ima četvorocifren broj stanovnika.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Izdaje se lokal u naselju Lesnina: Odlično mesto za vaš biznis (Foto)

   

  U Konaku živi 598 ljudi, u Banatskoj Dubici 262, a Šurjanu njih 168.

   

  Selo sa najmanjim brojem stanovnika na teritoriji opštine Sečanj je Busenje. U njemu boravi svega 51 osoba.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat