• Prihodi i rashodi: Izmene u ovogodišnjem budžetu opštine Žitište

  Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine opštine Žitište jedna od tačaka dnevnog reda bila je izmena i dopuna Odluke o budžetu. Promene su predviđene i na prihodnoj i na rashodnoj strani.   Predlogom odluke o budžetskim izmenama i dopunama utvrđuju se prihodi u ukupnom iznosu od 875,5 miliona dinara. Na prihodnoj strani uvećana je stavka od poreza […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Prihodi i rashodi: Izmene u ovogodišnjem budžetu opštine Žitište

  Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine opštine Žitište jedna od tačaka dnevnog reda bila je izmena i dopuna Odluke o budžetu. Promene su predviđene i na prihodnoj i na rashodnoj strani.

   

  Predlogom odluke o budžetskim izmenama i dopunama utvrđuju se prihodi u ukupnom iznosu od 875,5 miliona dinara. Na prihodnoj strani uvećana je stavka od poreza na prihode od samostalnih delatnosti na 17 miliona dinara, umesto dosadašnjih 16 miliona dinara. I porez na imovinu od pravnih lica, osim na zemljište, akcije i udele, utvrđen je na viši iznos od 97 miliona, umesto dosadašnjih 92 miliona dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Predrag Rađenović: Ove godine odrađen samo deo planiranih poslova

   

  Za duplo je uvećana i posebna naknada za zaštitu i unapređenje životne sredine, na dva umesto dosadašnjih milion dinara. Tekući namenski transferi od Republike u korist opštine smanjeni su na 53,3 miliona, umesto dosadašnjih 56,3 miliona.

   

  Od drugih nivoa vlasti kapitalni transferi su prepolovljeni, na 41,2 miliona, umesto dosadašnjih 82,8 miliona. Uveden je i novi konto – nenamenski transferi od Republike, u iznosu od 15 miliona dinara.

   

  U budžetu manje para za rekonstrukciju vodovoda u Čestergu

   

  Na rashodnoj strani umanjenje od šest miliona je u delu koji predviđa izgradnju Doma kulture u Banatskom Višnjićevu. Manje para ide i za projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u Česteregu, odnosno za zamenu azbestnih cevi. Umesto dosadašnje stavke od 41,95 miliona dinara utvrđen je iznos od 35 miliona.

   

  Značajno je smanjena i jedna stavka podrške za sprovođenje poljoprivredne politike u lokalnoj zajednici, sa 41 milion dinara na 30 miliona. I naknade za socijalnu zaštitu iz budžeta, umesto dosadašnjeg iznosa od 1,6 miliona dinara smanjene su na 1,1 milion.

   

  Ali, za održavanje kanalske mreže u naseljenim mestima i zimsko održavanje puteva povećan je trošak, sa četiri na 5,44 miliona dinara. I u programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja troškovi za tekuće popravke i održavanje uvećani su sa 1,7 miliona dinara na 2,2 miliona.

   

  Ostale izmene u budžetu mogu se okarakterisati kao manje korekcije.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat