• Obilaznica oko Orlovata: Znate li na koliko je projektovana širina buduće saobraćajnice?

  Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine oglasio je javni uvid u studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje obilaznice oko Orlovata.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Obilaznica oko Orlovata: Znate li na koliko je projektovana širina buduće saobraćajnice?
  Arhivska fotografija

   

  Reč je o izgradnji obilaznice državnog puta II A reda broj 130 oko Orlovata, sa drumskim mostom preko reke Tamiš, u dužini od oko 1,7 kilometara. Nosilac ovog projekta je Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

   

  Kako je najavljeno, javna rasprava i prezentacija održaće se 15. aprila, u 12 časova, u zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Skela na Tisi u Tarašu još nije u funkciji: Poljoprivrednici se plaše prošlogodišnjeg scenarija

   

  U pomenutoj studiji se navodi da je potreba za izgradnjom obilaznice oko Orlovata nastala zbog ugrožene stabilnosti i funkcionalnosti postojećeg drumsko – železničkog mosta preko reke Tamiš, koji se nalazi na državnom putu. Stoga je neophodno izgraditi novi drumski most na izmeštenoj trasi, kako bi u potpunosti bili zadovoljeni svi zahtevi po pitanju nosivosti, sigurnosti i bezbednosti saobraćaja.

   

  Istaknuto je i da je širina buduće saobraćajnice projektovana na devet metara, od čega će po tri i po metra iznositi širina saobraćajnih traka, a po jedan metar širina ivičnih traka, između vozne trake i bankine.

   

  U studiji je navedeno i da se na prostoru obuhvaćenim Planom detaljne regulacije dela obilaznice oko Orlovata, na deonici od raskrsnice ulica Botoški drum i Ive Lole Ribara, do raskrsnice državnog puta II A reda broj 130 za Tomaševac, nalazi nekoliko saobraćajnica.

   

  PROČITAJTE JOŠ: I on stigao na red: Mašinsko krpljenje udarnih rupa na delu ovog državnog puta

   

  Reč je o trasi državnog puta II A reda broj 130, opštinskom putu Orlovat – Botoš, kao i delu trase regionalne jednokolosečne železničke pruge broj 202: Pančevo Glavna – Zrenjanin – Kikinda – državna granica – (Žombolj), na delu između železničke stanice Tomaševac i stajališta Orlovat. Na ovom prostoru nalaze se i nekategorisani putevi.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Ovo je čista budalaština. Obilaznica oko Zrenjanina se ne spominje a trebalo je već odavno da bude izgrađena. Mnogo je ludaka u ovoj zemlji, na žalost.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat