• Skela na Tisi u Tarašu još nije u funkciji: Poljoprivrednici se plaše prošlogodišnjeg scenarija

  Iako su poljoprivredni radovi, zahvaljujući toploj zimi, već uveliko u toku, skela na Tisi u Tarašu još nije u funkciji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Skela na Tisi u Tarašu još nije u funkciji: Poljoprivrednici se plaše prošlogodišnjeg scenarija
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Poljoprivrednici iz ovog sela prinuđeni su da idu okolnim putem, a onda preko mosta na Tisi kod Žablja, kako bi obradili 1.800 hektara plodne zemlje koja se nalazi na bačkoj strani.

   

  Kada će skela biti u funkciji, ne zna se. Poljoprivrednici se, međutim, plaše da će se ponoviti situacija od prošle godine, kada je skela na Tisi profunkcionisala tek 10. maja.

   

  PROČITAJTE JOŠ: I on stigao na red: Mašinsko krpljenje udarnih rupa na delu ovog državnog puta

   

  – Imali smo problema i prošle jeseni. Brod koji vuče skelu pre ugovorenog roka se vratio u Beograd, jer vlasniku usluga nije plaćena na vreme. Jedva smo nekako obavili jesenje radove, a sada nam se sve ponavlja. I tako iz godine u godinu. U toku zime je trebalo da sama skela bude popravljena jer je u vrlo lošem stanju, ni to se nije dogodilo. Čekamo nove daske da zamenimo propale, kako bi prevoz bio bezbedniji, ali još nemamo informaciju kada bi daske mogle da stignu – kaže za portal zrenjaninski.com član Saveta mesne zajednice Taraš Boža Marinkov.

   

  skela na tisi
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Gradska uprava Zrenjanin tek pre nekoliko dana je raspisala javnu nabavku za usluge teretnog čamca koji bi vukao tarašku skelu sa jedne na drugu obalu Tise. Rok za prijavu je 26. mart, a da li će se i ko na ovaj poziv javiti i šta će ponuditi, znaće se tog dana kada se otvore prijave.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Već nekoliko godina unazad imamo tople zime koje omogućavaju radove na njivama mnogo ranije nego što je to bilo nekad. I dogovore i ugovore o skeli bi trebalo menjati u skladu sa tim. Kad skela proradi početkom maja, mi završimo većinu posla. Predlagali smo i druga rešenja, a ne da nam brodić koji vuče skelu dolazi iz Beograda, ali ti predlozi nisu ni uzimani u razmatranje. Posao na njivi ne čeka ni kalendarsko proleće, ni javne nabavke, posao mora da se obavi. Tako da nama ne preostaje ništa drugo nego da idemo okolo naokolo, glavnim putem, što je ne samo skupo nego i nebezbedno – ističe Marinkov.

   

  Još vesti iz poljoprivrede pročitajte na OVOM LINKU.

   

  skela na tisi
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Izbori su prošli.Mnogi od nas nisu izašli na glasanje jer smo izgubili poverenje ne samo na aktuelnu vlast već i na neke druge koji bi životnu problematiku ovog sela sveli samo na obećanja.Kad kažemo problematika prvenstveno se misli na pomenutu skelu,zatim povezivanje postojećeg asfaltnog puta na nasipu Tise sa magistralnim putem kod Zabaljskog mosta što bi znatno skratilo obilazni put poljoprivrednicima ka njivama o kojima je reč.Ovo povezivanje bi meštanima Tarasa koji putuju ili rade u Novom Sadu skratilo put za
   35 km.
   Taras kao evropsko selo roda bi se približilo mnogim turistima i ljubiteljima ptica i prirode.
   Bilo je obećanja da će se lokalni put Taras Zrenjanin na delu preko stare dolme do Babatova koji je znatno oštećen /prevoz šumskog drveta,poljoprivrednih proizvoda u žetvi i otkupu…/popraviti -presvuci novim slojem asfalta.To je urađeno na jedno 200 metara što je samo delić od potrebnih 5000metara.
   Nije dovoljno obecavati-uradimo nešto i vratimo poverenje.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat